Aluaturi dulci si sarate26 iunie 2020Plăcintă „Fiamminga” cu aromă de portocaleIngrediente: 500g faina 100ml apa calduta 100ml lapte caldut 1 plic drojdie uscata Dr. Qetker 100g margarina 50g zahar tos Un praf de sare…
Aluaturi dulci si sarate18 iunie 2020Bucte – Buchtelbn – Buhteljni (Slovenia)Rețeta românească mai poartă denumirea de Bucte, iar în Germania, de Buchteln, cea de față fiind preparată după varianta slovenă – Buhteljni. Ingrediente: 500g…
Aluaturi dulci si sarate16 iunie 2020Crescente – Pătrățele picante cu brânză și kaizerIngrediente: 500g faina 200g branza brie sau gorgonzola (cu mucegai verde sau albastru) 1 plic drojdie Dr. Qetker 150ml apa calduta 100g margarina Un…
Aluaturi dulci si sarate4 iunie 2020Spirale cu Mozzarella – Girandole alla MozzarellaIngrediente: Pentru aluat: 5oog faina 200g mozzarella (in zer) dar eu am folosit din cea vidata si a iesit aluatul foarte bine si asa…
Aluaturi dulci si sarate2 iunie 2020Gogoși napoletane cu crema pasticceraIngrediente: Pentru zeppole: 500g faina 380g apa calduta 1 plic drojdie uscata 1 lingurita zahar tos 1 plic zahar vanilinat Un praf de sare…
Aluaturi dulci si sarate29 mai 2020Dulciuri napoletane – Zeppole Di San GiuseppeIngrdiente: Pentru Zeppole: 400g faina 400g apa 80g margarina Rama 10oua Un praf de sare 2 plicuri zahar vanilinat Ulei pentru prajit Zahar pudra…
Aluaturi dulci si sarate13 mai 2020Pâine Focaccia cu roșii cherry și măslineIngrediente: Pentru maia: 150g faina 1 plic drojdie uscata Dr. Qetker 1 lingurita zahar Un praf de sare 50ml apa 50ml lapte 25ml ulei…
Aluaturi dulci si sarate25 aprilie 2020Franzelă sărată, umplută cu carne, ciuperci și măsline – Treccia ripiena salataIngrediente: Pentru umplutara: 300g carne de porc tocata 200g ciupercute 200g masline fara samburi 2 cepe medii 1 ou 1 lingurita vegeta 1 lingurita…