Perinite cu cascaval – parmezan – Parmigianini

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Parmigianini sunt sandwich-uri super moi, care conțin o cantitate bună de parmezan ras, ce, pe lângă faptul că dau o culoare frumoasă aluatului, ii oferă o aromă unică.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Ingrediente:
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Pentru aluat:
500g faina
200g apa
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
75g margarina
50g untura (daca nu aveti untura puneti tot margarina sau unt)
1 lingurita sare
50g zahar tos

Pentru umplutura:
200g parmezan

Pentru uns:
1 ou
100ml lapte
Susan

Mod de preparare:
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: apa, zaharul tos, margarina, drojdia, untura, faina si sarea si am lasat aluatul la framantat si dospit 1ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana, procedati in felul urmator:
Intr-un castron punem 80g faina (din cantitatea de faina necesara), pliculetul de drojdie uscata, 50 g zahar tos (deci intrega cantitate necesara) si 50ml apa (din cantitatea de apa necesara). Framantam din aceste ingrediente o maia pe care o punem la dospit pentru 20 minute intr-un loc caldut.
Dupa ce maiaua a dospit, intr-un castron mai mare adaugam restul de ingrediente necesare pentru aluat, punem maiaua in mijloc si incepem sa framantam bine aluatul. Lasati apoi aluatul la dospit pentru o ora.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Dupa ce aluatul a dospit frumos, infainam suprafata de lucru, turnam aluatul din cuva, si il intindem intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 0,5cm.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Deasupra foii de aluat presarm uniform intreaga cantitate de parmesan.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Dupa ce am presarat parmesanul, luam sucitorul si utilizand miscari ca si cand am intinde o foaie de aluat, presam parmezanul pentru a intra in foaia de aluat.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Dupa ce am presat parmesanul pentru a intra in foaia de aluat, incepem sa rulam aluatul pana obtinem un rulou..
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Taiem ruloul in rondele cam de 2 cm.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam rulourile in tava cu partea ingusta deasupra (“in picioare”) nu prea inghesuite si le lasam la dospit 1 ora.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Intre timp, intr-un castron, spargem un ou, adaugam 100 ml lapte si amestecam foarte bine pana la omogenizare.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Dupa ce perinitele cu parmesan au dospit, le ungem cu oul cu lapte si presaram susan deasupra. Le punem in cuptorul preincalzit si le lasam in cuptor 10-15 minute pana capata o culoare rumenie.
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval
Parmigianini – Perinite cu cascaval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la parmezan, parmigianini