Cornuri moi, sărate – Cornetti morbidi, salati

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Ingrediente:
Cornetti morbidi salati
Pentru aluat:
500g faina
100ml lapte caldut
1 plic drojdie uscata dr. Qetker
1 lingurite zahar tos
2 oua
100g margarina
1 lingurita sare

Pentru umplutura:
300g mozarella
6 rosii cherry
10 feliute sunca York
2 ardei iuti
2 linguri pasta de rosii
1 ou si 100ml lapte pentru uns

Oregano pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

Spalam ardeiul iute il curatam de seminte si il taiem foarte marunt.
Cornetti morbidi salati
Rosiile cherry le spalam si le taiem in sferturi.
Cornetti morbidi salati
Feliile de sunca le taiem patratele marunte.
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Mozzarella o taiem fasiute.
Cornetti morbidi salati
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: laptele, ouale, margarina, zaharul, sarea, drojdia si faina si l-am lasat la framantat si dospit 1 ora jumatate. Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Puneti intr-un castron mare toate ingredientele necesare pentru aluat si framantati bine. Lasati apoi aluatul la dospit pentru o ora.
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Dupa ce aluatul a dospit si a crescut frumos, infainam suprafata de lucru, turnam aluatul din cuva si cu un sucitor il intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea intre 0.5cm-1cm.
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Taiem aluatul in 12 triunghiuri, eu l-am taiat in 8, dar am incercat si in 12 si e cel mai potrivit asa.
Cornetti morbidi salati
Ungem fiecare triunghi cu o pensula cu pasta de rosii.
Cornetti morbidi salati
Adaugam putina sunculita.
Cornetti morbidi salati
Punem 2 fasiute mici de mozzarella pe fiecare triunghi in parte.
Cornetti morbidi salati
Adaugam putin ardei iute, pe fiecare triunghi.
Cornetti morbidi salati
Punem si 2 feliute de rosie Cherry.
Cornetti morbidi salati
Dupa ce am pus din fiecare ingredient pentru umplutura cate putin – atentie nu umpleti cornuletele foarte mult – incepem sa le rulam strans, pornind de la baza triunghiului spre varf.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cornuletele in tava, nu prea inghesuit ca vor creste si se vor uni si nu vor mai arata atat de estetic. Le lasam in tava la dospit o ora.
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Intr-un castronel amestecam laptele si oul pentru uns.
Cornetti morbidi salati
Dupa ce a trecut o ora, ungem cu o pensula cornuletele cu amestecul de ou si lapte.
Cornetti morbidi salati
Presaram deasupra cornurilor oregano si le introducem la cuptor pentru 15-20 minute pana se rumenesc frumos.
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati
Cornetti morbidi salati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.