Aluaturi dulci si sarate19 decembrie 2020Brioșe Chelsea cu unt, stafide și suc de portocaleIngrediente: Pentru aluat: 500g faina 225ml lapte 1 ou 75g zahar pudra Un praf de sare 50g unt sau margarina 1 pliculet drojdie uscata…
Aluaturi dulci si sarate25 noiembrie 2020Brioche spiralate cu nucăIngrediente: Pentru aluat: 500g faina 140ml apa calduta 2 plicule drojdie uscata 100g margarina sau unt 100g zahar tos Un praf de sare 2…
Aluaturi dulci si sarate19 noiembrie 2020Poolish Focaccia – Pâine coaptă la vatrăÎn Roma antică, panis focacius era o pâine plană, coaptă pe vatră. Cuvântul este derivat din latina, care înseamnă „vatră, loc pentru coacere”. Rețeta…
Aluaturi dulci si sarate24 august 2020Plăcinte cu mere – Girandole con mele – RondeleGirandole, adica placintele sau un fel de gogosi sunt niste clatite umplute cu mere, care se prepara la cuptor. Forma lor este de rondele,…
Aluaturi dulci si sarate15 august 2020Perinite cu cascaval – parmezan – ParmigianiniParmigianini sunt sandwich-uri super moi, care conțin o cantitate bună de parmezan ras, ce, pe lângă faptul că dau o culoare frumoasă aluatului, ii…
Aluaturi dulci si sarate25 iulie 2020Cornetti cu aromă de portocală și gem de caise – CornuriIngrediente: Pentru aluat: 650g faina 80g margarina 1 plic drojdie uscata Dr. Qetker 150ml lapte 150g zahar tos 2 oua Coaja rasa de la…
Aluaturi dulci si sarate14 iulie 2020Cornuri moi, sărate – Cornetti morbidi, salatiIngrediente: Pentru aluat: 500g faina 100ml lapte caldut 1 plic drojdie uscata dr. Qetker 1 lingurite zahar tos 2 oua 100g margarina 1 lingurita…
Aluaturi dulci si sarate26 iunie 2020Plăcintă „Fiamminga” cu aromă de portocaleIngrediente: 500g faina 100ml apa calduta 100ml lapte caldut 1 plic drojdie uscata Dr. Qetker 100g margarina 50g zahar tos Un praf de sare…