Ingrediente:
1 conopida (marimea o decideti dumneavoastra)
2-3 oua (in functie de marimea conopidei)
2-3 linguri de faina
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta (daca o preparati dumneavoastra in casa este si mai sanatoasa)
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Luam conopioda, ii indepartam frunzele, o spalam bine sub jet de apa si o punem pentru 30 minute inainte de a o gatii, intr-o oala cu apa rece in care am adaugat si o lingura de sare (este de preferat san u omiteti aceasta etapa pentru ca ajuta la eliminarea impuritatilor, daca or fi ele prin conopida).
Dupa 30 minute, luam o oala suficient de incapatoare, punem apa, adaugam 1 lingura sare si conopida. Lasam sa dea in clocot, intoarcem conopida pe ambele parti si lasam sa fiarba cateva minute pana intra furculita usor in ea.
Dupa ce a fiert, scoatem conopida pe o farfurie, dam peste ea un praf de sare si incepem sa o desfacem in buchetele, potrivite ca marime.
Intr-o farfurie, pregatim pane-ul, spagem ouale, condimentam cu sare si piper supa gust si cu un tel sau o furculita le batem spuma.
Adaugam apoi 2-3 linguri de faina, amestecam din nou cu telul pana se omogenizeaza bine.
Mai adaugam in aceasta compoizitie 1 lingurita de vegeta (optional) si amestecam bine din nou.
Incepem sa dam buchetelele de conopida, pe toate partile, prin aceasta compozitie de ou cu faina si condimente…
… Apoi punem conopida la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim conopida pe ambele parti, pana ia o culoare frumoasa, dupa care o scoatem pe un servet de hartie absorbanta pentru a scote surplusul de ulei.
Conopida pane este delicioasa, o putem servi ca atare, cu un strop de lamaie sau langa orice altceva dorim.
14 comentarii. Leave new
Super faina reteta…stii cumva si ceva mod de preparare a conopidei in tava la cuptor?
cu rosii pe langa… hmmm!! minunatie
Multumesc, Oana!! Uite aici gasesti o budinca cu brocoli si conopida, delicioasa, tu poti folosi doar conopida. http://gourmandine.ro/retete-mancaruri/budinca-de-paste-cu-broccoli-conopida-si-kaizer/ Pupici!! 😉
Am facut aceasta reteta si a iesit perfect, conopida pane langa carne de vaca gatita in “crock pot” salata verde si cartof copt cu putin unt si sos de la carnita va fi un meniu bun in seara asta. Multumesc pentru reteta postata si in mod sigur voi incerca si altele. 😉
Gospodina2009, ma bucur ca ai incercat reteta!! Mmmm… si bucatele langa care ai servit conopida pane, suna tare bine, cu siguranta a fost o masa delicioasa!! Pup si te mai astept in vizita!! 😉
In afara de conopida murata, asta este singura forma in care mananc conopida
Teostan, este bunaaaa conopida pane,insa sunt o sumedenie de alte retete cu conopida, trebuie sa le incerci poate iti vor fi pe plac… Un week-end frumos iti doresc!!!!
ie buna,mai fac si eu in timpul liber 🙂
Buna, din Canada, Vancouver, te salut
imi plac fff mult pozele pe care le faci si retetele arata delicios am facut deja 2 din ele, si acum ma pregatesc sa prajesc conopida pane.
cred ca o sa le servesc cu sos de mujdei si tartar sauce
mult succes in continuare
Sincer eu nu am putut-o manca… Nu stiu de ce ma asteptam sa iasa ceva bun, in fond nu e decat conopida…
mmmmm… ador copnopida pane! eu mai adaog în apa în care se fierbe conopida cîţiva căţei de usturoi – pentru aromă şi puţin gust. adorabil pur şi simplu!
am facut si eu acum …foarte bune :-bd
Acum ma apuc sa o prepar, arata foarte bine!!! 🙂 multumim pt reteta 🙂
Buna! Foarte bine arata…. eu mai stiu si varianta cu ou, pesmet, putin mustar si un catel 2 de usturoi striviti in compozitie, si aceia este foarte gustosa 🙂 Imi plac pozele, imi lasa gura apa =P~