Oua umplute

Oua umplute

Oua umplute

Oua umplute

Oua umplute

Ingrediente:

Oua umplute

12 oua

Pentru umplutura:
350g mazare
250g sunca York
200g Cascaval Dalia
Sare si piper, dupa gust

Pentru maioneza:
1 lingurita mustar
1 galbenus ou crud
Un praf de sare
2 linguri smantana
Ulei

Mod de preparare:
Taiem in cubulete marunte sunca.

Oua umplute

Dam cascavalul pe razatoarea mica sau mare, dupa preferinte.

Oua umplute

Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.

Oua umplute

Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.

Oua umplute

Oua umplute

Peste maioneza obtinuta punem 2 linguri de smantana si amestecam pana se incorporeaza complet.

Oua umplute

Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.

Oua umplute

Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung, scoatem galbenusurile, le mai scobim putin n interior cu un cutitas – daca este nevoie. Pentru a avea stabilitate pe platou si pentru a nu se inclina in parti, in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aibe stabilitate.

Oua umplute

Galbenusurile pe care le scoatem din ou precum si albusul scobit si partile ce pica de la indreptare, le punem intr-un castron si le pisam foarte marunt cu furculita.

Oua umplute

Peste aceste galbenusuri si albusuri pisate, adaugam cubuletele de sunca, mazarea scursa in prealabil si cascavalul ras si amestecam totul pana la omogenizare, usor fara a sparge bobitele de mazare.

Oua umplute

Adaugam peste compozitia rezultata maioneza preparata in prealabil si amestecam – intr-un singur sens pentru a nu se taia – pana se incorporeaza complet.

Oua umplute

Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam din nou si gata, aceasta este umplutura pentru oua.

Oua umplute

Oua umplute

Luam fiecare jumatate de ou in parte si o umplem cu cate o lingura cu varf din umplutura. Asezam ouale pe un platou frumos ornat – un efect frumos, pentru o masa festiva, ar fi sa folositi un pat de salata verde creata – deasupra oualor umplute presaram cascaval ras.

Oua umplute

Oua umplute

Oua umplute

Oua umplute

, , , , , , ,
Articolul anterior
Scallion pancakes (clatite China)
Articolul următor
Rulada de cascaval cu branza si sunca

Retete diverse

17 comentarii. Leave new

  • Am facut reteta si mi-au iesit niste minunatii de oua,eu care mai mult de cartofi prajiti nu stiu sa gatesc!:P

    Răspunde
  • Felicitari, Denisa!! Ma bucur ca ti-a reusit reteta si ca esti incantata de rezultat!! Un An Nou fericit iti doresc, cu multe bucurii si impliniri alaturi de familie si de toti cei dragi tie!! Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • buna Iulia .. am facut si eu reteta …vreau sa iti spun ca au iesit minunate ….extraordinar de bune … felicitari pentru tot ceea ce expui aici pe site …te pup

    Răspunde
  • Erika, multumesc mult, ma bucur ca iti place site-ul, te felicit si eu pentru reusita retetei!! Puppp si te mai astept in vizita! O zi frumoasa iti doresc! 😉

    Răspunde
  • Mie mi se pare un fel de salata de beauf, care de alfel nu imi place. Sorry about that. Noi Ungurii suntem putin mai dificili :))

    Răspunde
  • Am facut si eu reteta si este tare gustoasa.
    Felicitari pentru tot ce faci pentru mine,adica ma ajuti si imi dai idei noi ca sa imi surprind familia.

    Răspunde
  • Mary, nu este salata de beauf, daca nu iti place reteta este ok, nici o problema, sunt o sumedenie de alte variante pe intreg internetul si vei gasi cu siguranta una pe placul tau. Sa sti ca si prietena mea cea mai buna este tot unguroaica si aceste oua umplute se numara printre preferatele ei… asa ca nu cred ca asta tine de nationalitate. O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Mirela, ma bucur mult ca ai incercat reteta. Multumesc mult ca vizitezi site-ul si ca te inspiri din retetele postate aici. Te puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Excelente retete! Abia azi am descoperit site-ul….e fantastic! Felicitari!
    La multi ani!
    Delia 😉

    Răspunde
  • Bună . Eu zic că e faină reţeta şi aspectuasă chiar dacă duce puţin a salată beof . Am să încerc cât de curând , dacă o găseam înainte de Sf. Ion o făceam aşa altădată de acu : 😛

    Răspunde
  • pot sa folosesc alt cascaval in loc. locuiesc in spania si nu gasesc cascaval delia, doar rucar. va multumesc

    Răspunde
  • Buna Iulia! Incerc sa invat cat mai multe retete delicioase iar in drumul meu am gasit site-ul tau. Pot sa spun ca imi place foarte foarte mult site-ul! De Paste am sa incerc reteta ta de oua umplute si multe altele. Arata foarte interesant si delicios!

    Răspunde
  • Buna! Am facut si eu, dar in cantitate mai mica, au fost delicioase. Pentru a fi mai frumoase am taiat o rosie si i-am scos miezul, am pus-o peste, cu putina branza razuita, ca sa semene cu miste ciupercute. Delicios! Multumesc pentru reteta! 😉

    Răspunde
  • buna! am incercat reteta ta si au iesit … delicios. am si eu o reteta de oua umplute. se prepara la fel numai ca umplutura o pregatim cu ton in ulei (binenteles ca scurgem uleiul), maioneza si masline verzi taiate marunt. o bunatate!! 😛 😉

    Răspunde
  • ammy_medeea
    22 iulie 2011 17:58

    ce bine arata….. 😉 abia astept sa o fac reteta…….yammmy

    Răspunde
  • am facut reteta.. sunt super bune.. imi plac la nebunie retetele voastre..
    :-bd

    Răspunde
  • lucia ma numesc si doresc sa va spun ca arata bine de tot. dar daca puteti publica niste retete de torturi, va rog, pana sambata asta, pentru ca e ziua fratelui meu si vreau sa-i fac un tort de majorat. va rog mult, mult de tot, daca doriti n-am nimica impotriva dumnevoastra!!!! <:-P <:-P ;;) 😉 😳 😥 🙁 =P~ 😀 :X :-bd

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu