Ingrediente:
600g ficatei de pui
2 cepe mari
6 catei de usturoi
1 lingura vegeta
Sare, piper si chilly, dupa gust
250ml vin alb
2 linguri cu varf margarina pentru prajit
2 linguri margarina pentru adaugat in pateu
Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii si ii punem intr-un strecurator, la scurs.
Ceapa o curatam si o taiem solzisor.
Curatam cateii de usturoi si ii taiem foarte marunt sau ii dam pe rasatoarea mica.
Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina, adaugam ceapa si o lasam la calit.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam si usturoiul pisat marunt.
Adaugam ficateii curatati si spalati in prealabil. Condimentam cu o lingura de vegeta, cu sare, piper si chilly, dupa gust si lasam ficateii la prajit, pana scade apa ce o lasa.
Cand au scazut, adaugam 250ml vin si mai lasam pe foc pana scade.
Dupa ce am prajit bine ficateii si a scazut vinul adaugat, ii punem intr-un strecurator sa se scurga.
Dupa ce s-au scurs ii mutam intr-un castron, adaugam 2 linguri margarina si pisam totul cu blenderul vertical pana obtinem o pasta.
Pateul rezultat il putem servi imediat sau il putem pastra la rece, in caserole de plastic cu capac.
38 de comentarii. Leave new
ador ficatul de pui! Abia astept sa incerc reteta!
Diana, este o nebunie pateul asta, sper sa fie si pe gustul tau!! Puppp si spor la gatit!! 😉
BunaIulia, mi se pare genial site-ul tau! Felicitari pentru tot.
Uite chiar acum gatesc reteta ta de pate, care mi se pare incredibila! Am o singura intrebare: cand pun ficateii la prajit acopar cu capac sau nu?
Inca o data felicitari, de abia astept sa vad cum iese pateul ….deja mi-e foarte pofta 😀
Pupici
Laura, imi pare rau ca nu am ajuns sa-ti raspund in timp util… referitor la capac, nu are importanta, eventual ai putea sa-l pui pentru ca de obicei ficateii sar cand sunt pusi la prajit. Pupp si un Paste fericit iti doresc!!! 😉
Felicitari pentru site! Multumesc foarte mult pentru aceasta reteta minunata. Cautam sa pregatesc un pate de casa pentru piticii mei si am dat peste aceasta pagina web. Chiar are un gust delicios…
Steluta, felicitari pentru reusita retetei, ma bucur mult ca a iesit pe gustul tau si al piticilor tai. Te mai astept in vizita!! Pupici si o Duminica frumoasa iti doresc! 😉
Steluta,super reteta.Pozele minunate.
Voi incerca aceasta reteta, in special pt baietelul meu. Dar…fara vegeta sau delikat.
Multumim.
Laura, ma bucur mult ca incerci reteta… referitor la Vegeta sau Delikat, am renuntat si eu la ele, insa postarile pe care le-am facut acum ceva timp din pacate tot asa vor aparea, cu vegeta… am mai primit cateva comentarii asupra acesti probleme, insa sincer parca nu m-as apuca acum sa sterg retetele vechi doar pentru ca au vegeta in imagini.
Spor la gatit si te mai astept in vizita!!
Iulia, intr-adevar nu are rost sa stergi/modifici retetele.Oricum este alegerea fiecaruia daca adauga sau nu V sau D.
In alta ordine de idei cred ca voi deveni ”fana ” retetelor tale.
Si scuza-ma ca te-am botezat in postul anterior.Nu am reusit sa-l modific.
O zi buna
de ce nu fierbeti ficateii noi asa am facut si a iesit super,In loc de V si D am pus condim.nat.rozmarin,oregano,piper,chimen boia dulce,am adaugat unt si mai putin ulei fara sa prajim nimic…prajeala 😥
Bodo, si varianta ta de reteta cu siguranta este delicioasa, este o idee buna. O saptamana frumoasa iti doresc!
Laura, m-as bucura mult sa ma vizitezi cat mai des si sa prepari cat mai multe retete de aici! Pupp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉
e excelenta reteta si gustoasa. Am facut si se merita. Eu am mai imbunatatit si cu masline si e tot la fel de gustos. Pofta buna tuturor.
Ioan Vasilesc, buna idee cu maslinele, cu siguranta da un gust aparte. O zi frumoasa iti doresc!!
ce tare e site-ul acesta…imi place foarte mult.felicitari!!!!!!!!!!!…si mancaruri superbe,cele mai bune. BRAVO
Oare nu ar fi mai bun cu unt in loc de margarina?
nu incetez sa ma minunez! este extraordinar ceea ce faceti! va multumim pentru munca depusa pentru a impartasi aceste retete si cu cei care vor sa invete. respect! multa sanatate!
Ciao! E a doua reteta de la tine de pe site pe care o incerc si a iesit absolut delicios pateul. Doar ca, din proprie initiativa si din lipsa de blender, am facut mici modificari: am pus in compozitie vreo 10 ciupercute, jumatate de ardei gras portocaliu, vin rosu nu alb (nu stiu care e diferenta de gust pe care il da mancarii) si am mixat la viteza mare, asa ca mi-au ramas relativ intregi bucatelele de ciuperci (le-am pus tocate marunt) si cateva bucatele mici mici mici de ficatel. Un deliciu, pentru ca si textura schimba gustul. Cum ar fi o bucata de prosciuto crudo taiata ca pentru gratar? 🙂 Dar mi s-a stricat blenderul asa ca am ramas la mixer. L-am servit cu ardei taiat subtire, ceapa strivita cu otet si sare si cu………. painica dulce :)) ne-am lins pe degete si ne-am oprit din mancat doar pentru ca e tarziu si destul de greu ficatelul. Recunosc ca nu m-am gandit niciodata sa scurg tocanita de ficatei si sa o pastuiesc 🙂 Deci, sunt fana gourmandine!
SUPER…. eu am inlocuit vinul cu 10 ml de cognac sau brady 🙂
imi place reteta am incercat-o si eu dar nu a iesit ca in poza sper sotului si fetitei mele sa le placa multumesc mult pentru retetele deosebite@ 😛 😳 😥
Imi place sa mananc si sa fac paté!
Pateul este delicios. Este o reteta foarte reusita. Incercati cu incredere
Da, orice reteta este buna cand pregatesti ceva, problemele apar mai tarziu cu kg in plus 🙂 super retete, acum 1 ora am facut pate de pui
m-am decis sa incerc reteta de pateu de ficat dupa ce am vazut (culmea) la tv o reclama la.. pateu 🙂 am gasit acest site si va spun ca este o minunatieee pateul 😀 incercati-l.
buna seara
delicioasa reteta! se poate cumva si conserva la borcanele?
am facut retea dar mi-a iesit cam amara… ce sa fac?
Am facut si eu aceasta reteta si mi-a iesit super,am adaugat cateva ciuperci,toata compozitia am dat-o prin masina de tocat si a iesit o minunatie!!!
imi place la nebunie!!!!!!!!!!!!!! :-bd :-bd
se pare ca mancarea tale sunt foarte foarte foarte bune :-bd :-bd
ei bine va sugerez sa o incercati 😀 😀 😀 😀 😀 😀
pupici dulci tuturor un craciun frumos si un revelion cat mai bun 🙂 🙂 🙂
foarte bun 🙂 tocmai l-am facut,eu am adaugat si marar verde..e perfect pt fetita mea careia ii place mult pateul si cel din comert de multe ori lasa de dorit ! multumesc pt reteta :-bd =P~
Foarte, foarte bun a iesit. Data viitoare o sa pun si cateva ciupercute la calit cu ceapa… mmm . 😉
Buna Iulia,
Tocmai am facut si eu reteta ta si a iesit un vis. Am modificat putin:
– unt in loc de margarina (merge chiar si mai mult de 2 linguri, in functie de preferintele fiecaruia, dar nu strica din gustul pate-ului daca pui mai mult)
– n-am folosit vegeta pentru ca am zis ca daca tot merg pe sanatos, sa merg pana la capat 😉
– am mai adaugat 3 galbenusuri de ou fiert la sfarsit
– si n-am avut pic de vin in casa, asa ca am facut fara. Cred ca iese mult mai aromat cu vin, vom vedea sapt viitoare cand facem din nou! 😀
As vreau sa iti multumesc mult pentru reteta, eu si sotul meu mancam aproape in fiecare dimineata pateu la micul dejun, pana m-am uitat eu mai cu atentie pe eticheta si m-am ingrozit.
Din reteta ta mi-a iesit un borcan de 800 de gr si fara vin m-a costat cam 12 lei. Iese chiar mai ieftin decat cel din comert si Doamne, stiu sigur ca va contine mai mult de 20% ficat si ca nu mananc slanina si sorici colorate cu carmin si nitrit de sodiu, asa ca din punctul meu de vedere nu exista termen de comparatie si am de gand sa renunt in totalitate la pate-ul din comert.
Multumesc inca o data si iti urez un weekend placut si spor in bucatarie!
salut, eu am descoperit acest site, din intamplare si nu regret deloc, imi place modul cum sunt postate retetele, si rezultatele finale sunt tot la fel de minunate, am incercat cateva retete si mi-au iesit foarte gustoase, felicitari pentru munca depusa si pofta buna gourmandinelor. si inca ceva, spor la gatit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-bd
acum este totul pe cuptor. sper ca iese ceva bun. am respectat intocmai reteta.
incerc reteta. sper sa ma pot da mare cu ea 🙂
sotia mea tocmai a terminat aceasta reteta. e extraordinar de buna!
Buna Iulia,
O reteta asemanatoare: 0,5 kg ficat, 1 kg carne cu grasime (cu porc iese mai gustos, cu pui mai dietetic, la alegere), 1 kg ceapa, mirodenii. Pateul este mai dens, gustul de ficat nu este atat de puternic si se pastreaza foarte bine un timp mai indelungat. Asa se face in Harghita.
Salut,
Am incercat si eu reteta!! Suuuper bun! Delicios chiar si fara vegeta; eu am renuntat de ceva vreme la ea. Am pus insa vin rosu in loc de alb, ca doar din acela am avut deschis si unt in loc de margarina, pentru nu folosesc margarina de fel. Mie oricum imi place ficatul, oricum l-as face, insa daca si sotului i-a placut, care e mai mofturos, inseamna ca si reteta e buna. :-bd
Buna!
Dupa ce am incercat mai multe retete de pe site am zis sa incerc si reteta de pate. Aveam si eu o reteta dupa care faceam pate de casa dar incercand alte retete de pe site si vazand ca au iesit delicioase am zis sa o incerc si pe asta, sa vad daca pateul tau iese mai bun ca al meu 😀 Am respectat inscructiunile intocmai si a iesit delicios, cremos si deloc amar. O bunatate! Multumim ca impartasesti retetele tale cu noi si la cat mai multe! :-bd