Ingrediente:
Pentru compozitia din carne:
800g carne tocata de porc
1 ou crud
usturoi granulat, busuioc, sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei, patrunjel verde, chilly dupa gust
4 felii paine
Lapte pentru inmuiat painea
Ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
500g ciuperci
4 oua fierte tare
8 triunghiuri de branza topita
Sare, piper, vegeta, dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Punem carnea tocata intr-un castron, condimentam cu usturoi granulat, busuioc uscat, sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei si patrunjel, dupa gust. Adaugam in compozitie si 1 ou crud.
Intr-o farfurie punem putin lapte rece, inmuiem cele 4 felii de paine, le stoarcem, le maruntim cat putem, le adaugam peste compozitia din carne si amestecam si framantam totul foarte bine pana devine o compozitie pastoasa. Condimentam si cu chilly amstecam cat sa se incorporeze condimentul in compozitie.
Spalam ciupercile, le taiem feliute si le punem la calit intr-o tigaie cu ulei.. Condimentam cu sare, piper, vegeta, dupa gust.
Dupa ce ciupercutele s-au calit, le punem la scurs intr-un strecurator. Cand s-au scurs le trecem intr-un bol si le pasam cu blenderul pana devin un piure. Ouale fierte le dam pe razatoarea mare, si le adaugam peste piureul de ciupercute si amestecam, pana la omogenizare.
Cand avem pregatite cele doua compozitii trecem la umplerea rulazii.
Luam compozitia de carne o intindem cu mana pe un staniol, pana formam o patura dreptunghiulara, uniforma cu grosimea de aproximativ un centimetru. Peste patura de carne intindem compozitia de ciupercute cu ou.
Desfacem branzicile topite din staniol si le punem una dupa alta peste umplutura, cat mai aproape de marginea de unde incepem sa rulam rulada.
Dupa ce am asezat toate ingredientele corespunzator incepem sa rulam usor cu tot cu staniol. Apoi dezlipim usor staniolul de compozitia de carne si rulam in continuarea avand grija sa rulam cat de strans putem. Dupa ce am rulat, strangem usor capetii rulazii pentru a nu iesi umplutura la coacere.
Punem rulada intr-o tava cu ulei, ungem rulada cu o pensula muiata in ulei si o dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora, la foc mic. Spre sfarsit putem marii eventual flacara pentru a prinde o crusta frumoasa. In timpul coacerii, se mai unge rulada din cand in cand cu ulei.
Rulada o putem servi atat calda – langa o garnitura, cat si rece – ca aperitiv.
11 comentarii. Leave new
Cred ca trebuie sa ies de pe blogul asta daca nu vreau sa lesin de pofta.
Foarte bine arata si cred ca e super buna
Felicitari din nou
Multumesc Silvia! Sa sti ca a fost, tare gustoasa!! Pup! 🙂
Am facut aceasta rulada de cateva ori si e minunata. In plus, am adaugat si 1/2 lingurita de amestec curry. Ii da o savoare deosebita.
Multumesc mult pt sursa de inspiratie. Toate retetele tale sunt extraordinare. Felicitari.
Ioni, multumesc mult pentru aprecieri si vizite! Ma bucur ca ai incercat rulada si ca iesit pe gustul tau, felicitarile mele pentru reusita! Un week-end frumos iti doresc!
Thank you for this wonderful recipe! It’s absolutely delicious! Even my husband, who doesn’t eat mushrooms, loved it! Best wishes, Kristina
Kristina, I’m glad you love my recipes. Greetings! 😉
e super reteta aceasta, mi-a iesit ca in fotografiile tale. am mancat odata o rulada de carne de vita cu ficatei de pui si oua, ma poti ajuta cu reteta asta?
buna reteta. 😉
daca pana acum ma intrebam ce sa mai fac de mancare, acum ma intreb oare la ce sa ma limitez, pt inceput 😡 … arata prea delicioase retetele
:X :-bd :-bd :-bd :-bd :X :X :X De cate ori intru pe site-ul tau, draga Iulia, dieta mea se mai amana pana… Luni…. =P~ ;;) dar nu-i nici o suparare. Multumesc din suflet pentru rabdarea si deosebitul talent cu care postezi fotografiile si toate explicatiile, esti extraordinara. :X :X :-bd
Am incercat de cateva ori retetele dumneavoastra si trebuie sa recunosc ca intotdeauna le-am gasit excelente,dar cu aceasta rulada de carne cu ciuperci am reusit sa impresionez toti musafirii si familia,am avut parte doar de cuvinte la superlativ . Va felicit, va multumesc si va astept cu cat mai multe retete pe viitor !