Ingrediente:
2 vinete
Ulei
Sare
Rosii
Felii de paine pentru prajit
Branza Gorgonzola
Iaurt
Pentru sos:
50ml vin
Sucul de la 1/2 lime (sau lamaie)
3 catei de usturoi
3 fire de patrunjel verde
4 lingurite de iaurt
Sare dupa gust
Mod de preparare:
Spalam patrunjelul si il taiem foarte marunt.
Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
Intr-un bolulet stoarcem lime-ul, adaugam patrunjelul maruntit, vinul, usturoiul dat pe razatoarea mica, sarea si amestecam.
Amestecul obtinut il mixam cu blenderul vertical, pana obtinem un fel de sos fin.
Adaugam in sosul obtinut, iaurtul si amestecam pana la omogenizare.
Rosiile le spalam si le taiem feliute potrivit mai grosute.
Incingem o tigaie gril, o ungem cu foarte putin ulei si punem feliutele de rosii la frajit, pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurioara.
Vinetele, le spalam, le indepartam coditele (ATENTIE, nu le curatam de coaja) si le taiem rondele.
Luam un castron, si incepem sa cladim vinetele in straturi iar intre fiecare strat presaram sare. Lasam vinetele 30 minute la odihnit pana lasa apa.
Dupa 30 minute, punem vinetele sub jetul de apa si le spalam bine.
Le stoarcem in pumn, fara a le avaria, fara a le rupe si le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Cand sunt sufficient de scurse, presaram deasupra lor o pelicula fina de ulei.
Incingem o tigaie gril si punem vinetele la prajit pe ambele parti, pana se rumenesc frumos, dupa cere le scoatem intr-o strecuratoare in care punem initial servetele de hartie, pentru a extrage mai bine surplusul de ulei.
Prajim feliile de paine si le dam forma dorita, eu le-am taiat cu o forma rotunda, daca le serviti in familie si nu este neaparata nevoie sa faceti impresie, e mai bine sa lasati intregi feliile de paine prajita, pentru a nu risipii bucatile care cad din diversele taieturi.
Cand avem totul pregatit, incepem sa asamblam bruschetele.
Luam cate o rondea de paine prajita, o ungem cu sosul pregatit mai inainte, punem peste o felie de rosie prajita pe gril, apoi o felie de vanata si din nou o felie de rosie. Deasupra presaram cateva bucatele de branza Gorgonzola si acoperim usor cu o lingurita de iaurt. La final, in varf se poate orna cu o frunzulita de marar sau patrunjel. Se servesc atat reci, cat si proaspete, cand painea este proaspat prajita si are acea mireasma imbietoare. Sunt absolut deliciase.
14 comentarii. Leave new
Iulia, desi saptamana trecuta am facut si eu bruschetta, acum mi-ai facut iar pofta, iar cu vinete sincera sa fiu nu am incercat. O idee buna!Te pup mult.
Wonderful blog!
Great recipes, very beautiful pictures and elegant presentation.
Greetings
Please take a prize from me
trydiani.blogspot.com/2009/05/blog-post_22.html
I will be glad and happy drowning submit
Diana
Am reusit astazi sa intru pe site-ul tau. Din pacate, la mine nu prea merge, nu se deschid pozele ; cred ca e de vina calculatorul meu, mai putin performant.
Mare suparare ca nu pot vedea toate retetele, mai ales cele vechi. Pe cele noi le primesc pe e-mail, via feed burner si se deschid mai usor pozele in acest fel.
Felicitari pentru retetele delicioase!
Cristina, sunt tare bunute bruschetele, sa le incarci. Pupppppppp!! 😛
Dear Diana, thank you very much for this lovely award, I am glad to recive him from you!! Thank you also for your beautiful words. Greetings, Iulia!! 😀 😉
draga mea Didona, multumesc mult pentru vizita, si eu te vizitez mereu. Imi pare rau ca intampini greutati cu vizualizarea site-ului, cred insa ca si site-ul meu are o mica problema, nu doar computerul tau, sper sa-i dau de cap si sa o rezolv in final. Te pupp, Didona si te mai astept!!! 😀 😉
Arada demential. 😀
Mare pacat ca saitul merge foare greu.
Multumesc Silvia, ma bucur ca iti plac bruschetele. Imi pare rau ca site-ul se incarca greu la tine, am mai primit plangeri si din alta parte, incerc sa vad ce pot face!! Te pup si te mai astept!! 🙂
… mi-ai facut pofta !!! Le voi incerca si eu maine.
Mihai
Spor la treaba, Mihai si sper sa fie pe gustul tau!!
super… 😉
daca inlocuiesc branza gorgonzola cu una de vaci are ceva?
Buna,
Alte retete de prajituri nu mai pui? Ma intereseaza lemon pie.. daca poti posta.. 🙂 merci
E super site-ul tau, imi place la nebunie cum iti organizezi fiecare reteta si cu poze… Tiramisu.. e demetial, am facut de 3 ori fara gres… sotului ii place la nebunie (nu se da el in vant prea mult dupa dulciuri).
Buna, am gasit si eu de curand acest site si sunt tare incantata de ce am vazut! Am facut Lasagna si a iesit extraordinar de buna, am primit multe complimente 🙂 , iti multumesc ca impartasesti cu noi retetele tale minunate! Am o intrebare… aceste aperitive se pot face spre ex. de azi si mancate doar a doua zi, sau sunt bune doar atunci proaspete? Multumesc anticipat!