Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Ingrediente:

Bruschete cu vinete si rosii

2 vinete
Ulei
Sare
Rosii
Felii de paine pentru prajit
Branza Gorgonzola
Iaurt

Pentru sos:
50ml vin
Sucul de la 1/2 lime (sau lamaie)
3 catei de usturoi
3 fire de patrunjel verde
4 lingurite de iaurt
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Spalam patrunjelul si il taiem foarte marunt.

Bruschete cu vinete si rosii

Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.

Bruschete cu vinete si rosii

Intr-un bolulet stoarcem lime-ul, adaugam patrunjelul maruntit, vinul, usturoiul dat pe razatoarea mica, sarea si amestecam.

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Amestecul obtinut il mixam cu blenderul vertical, pana obtinem un fel de sos fin.

Bruschete cu vinete si rosii

Adaugam in sosul obtinut, iaurtul si amestecam pana la omogenizare.

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Rosiile le spalam si le taiem feliute potrivit mai grosute.

Bruschete cu vinete si rosii

Incingem o tigaie gril, o ungem cu foarte putin ulei si punem feliutele de rosii la frajit, pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurioara.

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Vinetele, le spalam, le indepartam coditele (ATENTIE, nu le curatam de coaja) si le taiem rondele.

Bruschete cu vinete si rosii

Luam un castron, si incepem sa cladim vinetele in straturi iar intre fiecare strat presaram sare. Lasam vinetele 30 minute la odihnit pana lasa apa.

Bruschete cu vinete si rosii

Dupa 30 minute, punem vinetele sub jetul de apa si le spalam bine.

Bruschete cu vinete si rosii

Le stoarcem in pumn, fara a le avaria, fara a le rupe si le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Bruschete cu vinete si rosii

Cand sunt sufficient de scurse, presaram deasupra lor o pelicula fina de ulei.

Bruschete cu vinete si rosii

Incingem o tigaie gril si punem vinetele la prajit pe ambele parti, pana se rumenesc frumos, dupa cere le scoatem intr-o strecuratoare in care punem initial servetele de hartie, pentru a extrage mai bine surplusul de ulei.

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Prajim feliile de paine si le dam forma dorita, eu le-am taiat cu o forma rotunda, daca le serviti in familie si nu este neaparata nevoie sa faceti impresie, e mai bine sa lasati intregi feliile de paine prajita, pentru a nu risipii bucatile care cad din diversele taieturi.

Bruschete cu vinete si rosii

Cand avem totul pregatit, incepem sa asamblam bruschetele.
Luam cate o rondea de paine prajita, o ungem cu sosul pregatit mai inainte, punem peste o felie de rosie prajita pe gril, apoi o felie de vanata si din nou o felie de rosie. Deasupra presaram cateva bucatele de branza Gorgonzola si acoperim usor cu o lingurita de iaurt. La final, in varf se poate orna cu o frunzulita de marar sau patrunjel. Se servesc atat reci, cat si proaspete, cand painea este proaspat prajita si are acea mireasma imbietoare. Sunt absolut deliciase.

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete si rosii

, , , , , ,
Articolul anterior
Placinta cu dovlecei si sunculita
Articolul următor
Drob de curcan cu orez

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

  • Iulia, desi saptamana trecuta am facut si eu bruschetta, acum mi-ai facut iar pofta, iar cu vinete sincera sa fiu nu am incercat. O idee buna!Te pup mult.

    Răspunde
  • Wonderful blog!
    Great recipes, very beautiful pictures and elegant presentation.
    Greetings
    Please take a prize from me

    trydiani.blogspot.com/2009/05/blog-post_22.html

    I will be glad and happy drowning submit

    Diana

    Răspunde
  • Am reusit astazi sa intru pe site-ul tau. Din pacate, la mine nu prea merge, nu se deschid pozele ; cred ca e de vina calculatorul meu, mai putin performant.
    Mare suparare ca nu pot vedea toate retetele, mai ales cele vechi. Pe cele noi le primesc pe e-mail, via feed burner si se deschid mai usor pozele in acest fel.
    Felicitari pentru retetele delicioase!

    Răspunde
  • Cristina, sunt tare bunute bruschetele, sa le incarci. Pupppppppp!! 😛

    Răspunde
  • Dear Diana, thank you very much for this lovely award, I am glad to recive him from you!! Thank you also for your beautiful words. Greetings, Iulia!! 😀 😉

    Răspunde
  • draga mea Didona, multumesc mult pentru vizita, si eu te vizitez mereu. Imi pare rau ca intampini greutati cu vizualizarea site-ului, cred insa ca si site-ul meu are o mica problema, nu doar computerul tau, sper sa-i dau de cap si sa o rezolv in final. Te pupp, Didona si te mai astept!!! 😀 😉

    Răspunde
  • Arada demential. 😀
    Mare pacat ca saitul merge foare greu.

    Răspunde
  • Multumesc Silvia, ma bucur ca iti plac bruschetele. Imi pare rau ca site-ul se incarca greu la tine, am mai primit plangeri si din alta parte, incerc sa vad ce pot face!! Te pup si te mai astept!! 🙂

    Răspunde
  • … mi-ai facut pofta !!! Le voi incerca si eu maine.

    Mihai

    Răspunde
  • Spor la treaba, Mihai si sper sa fie pe gustul tau!!

    Răspunde
  • super… 😉

    Răspunde
  • Marinela
    9 mai 2011 16:05

    daca inlocuiesc branza gorgonzola cu una de vaci are ceva?

    Răspunde
  • Buna,
    Alte retete de prajituri nu mai pui? Ma intereseaza lemon pie.. daca poti posta.. 🙂 merci
    E super site-ul tau, imi place la nebunie cum iti organizezi fiecare reteta si cu poze… Tiramisu.. e demetial, am facut de 3 ori fara gres… sotului ii place la nebunie (nu se da el in vant prea mult dupa dulciuri).

    Răspunde
  • Buna, am gasit si eu de curand acest site si sunt tare incantata de ce am vazut! Am facut Lasagna si a iesit extraordinar de buna, am primit multe complimente 🙂 , iti multumesc ca impartasesti cu noi retetele tale minunate! Am o intrebare… aceste aperitive se pot face spre ex. de azi si mancate doar a doua zi, sau sunt bune doar atunci proaspete? Multumesc anticipat!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu