Oua umplute, decorate cu paianjeni

Oua umplute decorate cu paianjeni

Oua umplute decorate cu paianjeni

Oua umplute decorate cu paianjeni

Ingrediente:

Oua umplute decorate cu paianjeni

12 oua

Pentru umplutura:
100g sunca (eu am folosit sunca Sissi)
1 cutie branza Almete
1 lingura smantana
1 lingura pasta de masline
Piper si sare dupa gust
1 lingura maioneza (eu am facut maioneza de casa, puteti folosi si maioneza din comert)
Galbenusurile de la cele 12 oua pe care le fierbem

Pentru maioneza:
1 galbenus crud
Sare dupa gust
1 lingutita mustar
Ulei in ce cantitate dorim (depinde de cat de multa maioneza vrem sa facem)

Pentru ornat:
Masline fara samburi

Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.

Oua umplute decorate cu paianjeni

Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung si scoatem galbenusurile. Pentru a avea stabilitate pe platot si pentru a nu se inclina in parti, in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aiba stabilitate.

Oua umplute decorate cu paianjeni

Oua umplute decorate cu paianjeni

Sunculita o taiem foarte foarte marunt, idea este ca trebuie ca bucatelele de sunca sa poata trece prin duiul spritului, asta daca dorim sa umplem ouale cu spritul, daca nu putem sa lasam sunca si bucatele mai marisoare.

Oua umplute decorate cu paianjeni

Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 galbenus crud, 1 lingurita mustar, si un praf de sare. Amestecam cu o spatula, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.

Oua umplute decorate cu paianjeni

Oua umplute decorate cu paianjeni

Dupa ce avem totul pregatit incepem sa facem umplutura: punem galbenusurile intr-un castron, adaugam pasta de masline, sunculita, branza Almete, maioneza, smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust si pisam totul cu o furculita pana obtinem o pasta fina si omogena.

Oua umplute decorate cu paianjeni

Punem pasta obtinuta intr-un sprit si incepem sa umplem ouale rand pe rand.

Oua umplute decorate cu paianjeni

Dupa ce am umplut ouale, pregatim ornamentele paianjen din masline, ornamente care le aplicam in varful oualor umplute.
Taiem 12 masline fara sambure in doua pe lung, acestea vor reprezenta corpurile paianjenilor.
Apoi din alte masline taiem cate 8 picioruse pentru fiecare paianjen, si le atasam de corp.

Oua umplute decorate cu paianjeni

Oua umplute decorate cu paianjeni

Oua umplute decorate cu paianjeni

, , , ,
Articolul anterior
Salata de oua si cascaval
Articolul următor
Conopida pane

Retete diverse

31 de comentarii. Leave new

  • Reteta arata exceptional! Si sunt sigura ca este si gustoasa. Tin sa te felicit pentru minunatul site, dupa care ma inspir aproape zi de zi. Astept cu nerabdare si urmatoarele retete, te pup si tine-o tot asa!

    Răspunde
  • Super super …

    Răspunde
  • ce idee grozava 😉 ! mereu ma surprinzi cu lucruri interesante!
    ti-ai iesit minunat si sunt convinsa ca si umplutura e delicioasa. le voi incerca de sf.gavril. :mrgreen:

    pupici

    Răspunde
  • Wow…sunt nemaipomenite!
    Copiez si eu idea..mersi!
    te pup!

    Răspunde
  • Oana, multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca ma vizitezi si ca iti plac retetele!! Pupici si te mai astept !! 😉

    Răspunde
  • Multumesc, Sabina!! 😉

    Răspunde
  • Multumesc, Mihaela, e… nu sunt chiar ideile mele, ma mai inspir si eu de pe ici colo! 😉 Ma bucur ca o sa le incerci!! Spor la reteta si te mai astept in vizita!! 🙂

    Răspunde
  • Nicoleta, merci, ma bucur ca iti plac!!! Copiaza, Nico… e la oferta 😀 !! Te pup si te mai astept!!

    Răspunde
  • Wow! asta a fost si reactia prietenului meu 😉 Bravo!

    Răspunde
  • Ma bucur c-am dat peste aceasta pagina minunata! Chiar cautam ceva “mai special” pentru ziua lui..
    Mersi ca existati! Asa am si eu de unde sa ma inspir.
    ps. Aceasta reteta face parte deja din caietul meu de retete 😉

    Răspunde
  • Multumesc, Ioana!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Tunde, iti multumesc mult pentru vizita, ma bucur ca iti place Gourmandine.ro, te mai astept in vizita!! Pupp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • 😉 ce bine arata… poti sa faci si panza de paianjen cu maioneza (intr_o pungulita si tai coltul)

    Răspunde
  • Len Lenu, chiar este o idee grozava… merci!!! O zi buna iti doresc!!

    Răspunde
  • Fiind barbat, probabil locul meu nu ar fi pe acest site gatitul pentru mine este o adevarata placere pentru a-mi rasfata prietena cat si papile mele gustative, dar esti o adevarata muza, creezi adevarate opere de arta culinara.
    Am incercat reteta este super!!!!!!!!
    Mercy.

    Răspunde
  • Este cel mai interesant lucru pe care l-am vz eu intr-o experienta culinara! ❗

    Tine-o tot asa,Iulia! 😀

    Răspunde
  • ce ingenios!!!astea sunt bune la o petrecere ptr copii,da nu numai.ptr sarbatori ca pastele,craciun,revelion,o idee grozava,tinand cont ca am un copil ,am sa-i fac aceasta surpriza de paste,mai ales ca se mananca oua 😆 😉

    Răspunde
  • BiancaLuvSelena
    8 mai 2011 13:31

    Wow!.. Ce super arata. Trebuia sa fac la scoala diferite ornamente si l-am facut pe acesta si am luat 10! Cum am mai spus super tare!! ❗ Sa mai vii cu idei 😛

    Răspunde
  • Sunt super retetele. Musafirii vor fi impresionati, cu siguranta! Abia astept sa incerc din ele… 😉 😀

    Răspunde
  • Multumesc pt retete, sinteti minunate. pupici!

    Răspunde
  • uuuu.. asa e o reteta care imi vine sa o fac si sa o duc la scoala 🙂

    Răspunde
  • Buna seara! Tin sa precizez faptul ca sunteti o doamna extraordinara. Pe langa faptul ca faceti niste mancaruri extraordinare,aranjarea ingredientelor in recipiente pentru a le face poze sunt foarte meticulos selectionate. Am facut cateva retete de pe acest site si au iesit foarte bune. Asa am invatat sa aduc ceva nou in bucatarie,iar sotul meu a fost foarte incantat! Va doresc mult succes in continuare. >:D<

    Răspunde
  • Spre marea mea rusine este prima data cand vizitez acest site . Iulia te felicit din tot sufletul pentru toate retetele si te mai felicit pentru modul exceptional in care iti prezinti aceste retete ; cum asortezi bolurile cu toate ingredientele si cu micile aranjamente pe care le folosesti in prezentare. Chiar daca asa cum spuneai nu sant toate retetele tale dar felul in care le prezinti sigur iti apartine . Si-apoi cum bine stii se mananca cu ochii si-apoi cu gura . Te felicit . Daca imi va reusi ceva (cat de cat )te voi tine la curent . As dori sa incerc painita floarea soarelui si acesti mici paianjeni . Iti doresc in continuare mult succes si putere . >:D<

    Răspunde
  • Superb!!!

    Răspunde
  • superrr delicioasa reteta si ffff aspectoase ouale….. esti minunata…. te pup

    Răspunde
  • Am sa incerc si eu citeva exemple de decoratii si, de ce nu, si retete

    Răspunde
  • Arata foarte bine. Dar din pacate eu am o fobie in ceea ce priveste paienjenii si nu cred ca as putea opta pentru acest decor. In rest, suna delicios.

    Răspunde
  • mie mi-a facut oua umplute decorate cu paianjeni. sunt foarte bune. va doresc mult succes! :-bd

    Răspunde
  • Cu siguranta sunt foarte gustoase dar… paianjeni??!! nu cred ca mi-ar veni mie sau familiei sa gustam din ceva sub forma de paianjeni.

    Răspunde
  • scuzati, dar inafara de branza almette, ce pot pune, ca nu am de unde sa fac rost de branza aceea, k nu sunt in tara. multumesc

    Răspunde
  • Buna eu vreau sa folosesc 6 oua ,ingredientele vor fi folosite jumatate din fiecare nu?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu