Ingrediente:
750g dovlecei
1 ceapa mare
150g faina
6oua
1 plic praf de copt
240g branzica Almete
300g sunca
100g parmesan
80ml ulei
200g smantana lichida pentru gatit (puteti folosi si smantana normala)
200g cascaval Dalia
Sare si piper dupa gust
Fliute de rosii pentru ornate deasupra
Boia dulce de ardei pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina, adaugam pliculetul de praf de copt si amestecam.
Sunculita o taiem cubulete foarte marunte.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Dovleceii ii spalam, le indepartam capetii si ii taiem cubulete marunte.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Intr-o tigaie cu ulei, punem ceapa la calit si o lasam pana devine usor rumenie.
Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam dovlecelul si il lasam la calit pana devine sticlos, amestecand – din candm, in cand – pentru a nu se prinde.
Dupa ce dovlecelul s-a calit adaugam si sunculita, mai lasam 5 minute pe foc pentru a se praji putin dupa care tragem tigaia de pe foc si lasam compozitia la racit.
Intre timp, intr-un castron incapator, punem ouale si le mixam bine.
Adaugam smantana si uleiul si mixam din nou.
Adaugam cascavalul dat pe razatoare si parmesanul si mixam, din nou, pana la omogenizare.
In aceasta compozitie adaugam compozitia din ceapa, dovlecel si sunculita calite si lasate la racit, dupa care amestecam.
Adaugam si faina, in ploaie si amestecam, pana se inglobeaza, in totalitate.
Saram si piperam dupa gust si amestecam din nou.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata.
Ornam suprafata sufleului cu felii de rosii.
Presaram boia dulce de ardei printre felioarele de rosii si introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu, pana se coace si se rumeneste usor, eu am lasat placinta in cuptor pentru 50-60 minute, timpul de coacere poate depinde de la uptor la cuptor.
Dupa ce scoatem placinta din cuptor, o lasam putin la racorit, apoi o servim, este excelenta atat calda cat si rece, absolut DELICIOASA. Va recomand sa o incercati. Se pastreaza minunat si pentru a doua zi, daca o puneti intr-o punguta de celofan..