Ingrediente:
Pentru aluat:
5oog faina
250ml apa calduta
1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingura zahar tos
Pentru umplutura:
24 feliute salam
12 rosii cherry
mozarella
Ulei pentru uns foaia de aluat
1 galbenus de ou si 100ml lapte pentru uns
Oregano uscat pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Spalam rosioarele si le taiem in sferturi.
Feliem salamul – daca nu este feliat – in 24 de feliute, ii indepartam membrana in care este invelit si taiem fiecare feliuta in doua.
Taiem 24 fasiute de mozarela.
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: apa calduta, zaharul tos, 1 pliculet de drojdie uscata, faina si sarea si am lasat aluatul la framantat si dospit 1ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator, puneti toate ingredientele intr-un castron, framantati bine aluatul, 20 minute, dupa care lasati aluatul la dospit pentru o ora.
Dupa ce aluatul a dospit, infainati bine suprafata de lucru, turnati aluatul din cuva pe planseta.
Intindeti aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 cm, ungeti-l cu pensula inmuiata in ulei, pe toata suprafata.
Incepeti sa rulati foaia de aluat pe lung, pana formati un rulou si taiati ruloul in 12 rondele egale.
Din fiecare rondea in parte formati bile.
Infainati planseta de lucru, luati cate o bila, intindet-o rotund, puneti pe fiecare foaie in pare cate 4 sferturi de rosie cherry, 2 feliute de salam, si 2 fasiute de mozzarella. Strangeti aluatul ca un cosulet in jurul umpluturii, dupa care uniti capetele si formati o bila.
Puneti bilutele umplute intr-o tava speciala de briose, pe care o tapetati in prealabil cu hartiute speciale, sau forme de selicon, sau daca nu aveti asa ceva, ungeti cu ulei si tapetati cu faina fiecare gaura de briosa.
Acoperiti tava cu o folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 1 ora.
Dupa 1 ora bilutele sunt frumos crescute.
Pregatim intr-un bol compozitia cu care le ungem inainte de a le da la cuptor, amestecam un galbenus cu 100 ml lapte.
Ungem bilutele umplute cu ou si lapte.
Presaram deasupra oregano uscat.
Si le dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute, la foc moderat.
Sunt minunate atat calde, cat si reci.