Prăjitură „Cuburi de gheață”

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Prajituri
  3. Prăjitură „Cuburi de gheață”

Prăjitură „Cuburi de gheață”
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Ingrediente:
Prajitura Cuburi de gheata
Pentru blat:
4 oua
120g zahar tos
1 plic praf de copt
70g cacao
80g faina

Pentru crema:
220g unt
120g zahar pudra (pentru frecat untul)
2 plicuri budinca de vanilie
1l lapte (pentru preparat budinca)
250g zahar tos (pentru preparat budinca)

Pentru frisca:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece

Pentru insiropat tortul:
150ml apa
1 fiola esenta de rom
3 linguri zahar tos

Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron, faina cu praful de copt.
Prajitura Cuburi de gheata
Intr-un castron punem albusurile, incepem sa le batem spuma cu mixerul.
Prajitura Cuburi de gheata
Adaugam peste spuma de albusuri zaharul tos si mixam pana se intareste bat.
Prajitura Cuburi de gheata
Turnam galbenusurile pe care le frecam pana se omogenizeaza in prealabil, peste albusurile intarite, si mixam totul.
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu paleta de jos in sus, pana se incorporeaza.
Prajitura Cuburi de gheata
Adaugam cacaoa, amestecam din nou cu paleta pana obtinem o compozitie omogena.
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o nivelam daca este nevoie si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 30 minute, pana se coace, facem testul cu scobitoarea.
Prajitura Cuburi de gheata
Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem pe un tocator si il lasam la racit.
Prajitura Cuburi de gheata
Pentru pregatirea siropului de insiropat blatul, punem intr-un castronel apa, zaharul si esenta de rom si amestecam pana zaharul se dizolva.
Prajitura Cuburi de gheata
Cu siropul obtinut insiropam blatul.
Prajitura Cuburi de gheata
Intre timp preparam budinca.
Pentru budinca punem intr-o cratita 800ml lapte la fiert.
Turnam plicurile de budinca intr-un bol, peste punem 200 ml lapte, si 250g de zahar tos. Amestecam pana se dizolva totul, si adaugam in cratita peste lapte. Amestecam incontinu pana incepe sa se ingroase dupa care tragem budinca de pe foc si o lasam la racit.
Prajitura Cuburi de gheata
Pana se raceste budinca, punem untul (care trebuie scos din frigider dinainte cu o seara) intr-un castron, adaugam zaharul pudra si frecam pana obtinem o spuma.
Prajitura Cuburi de gheata
Odata ce s-a racit budinca, adaugam untul frecat, spuma peste budinca si frecam bine, pana se incorporeaza complet si obtinem o crema omogena.
Prajitura Cuburi de gheata
Intr-un recipient punem 450ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.
Prajitura Cuburi de gheata
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa asambam prajitura.
Punem blatul racit si insiropat pe o tava, intindem crema de budinca uniform, peste crema de bodinca intindem un strat gros si generos de frisca si cu o furculita incepem sa tragem linii prin frisca, la suprafata.
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Deasupra presaram bilute ornamentale comestibile sau, dupa preferinte si gust, putem rade ciocolata, putem presara nuca sau orice altceva preferati.
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata
Prajitura Cuburi de gheata

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu