Ingrediente:
Pentru umplutura:
1 ceapa mare
250g ciuperci
1 morcov ras
Patrunjel verde taiat marunt
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru calit
Pentru aluat:
3 oua
50ml ulei
250g faina
2 linguri cu varf smantana
2 linguri cu varf iaurt
1 plic praf de copt
Sare, dupa gust
Mod de preparare:
Incepem prin a pregatii umplutura. Spalam ciupercutele si le maruntim.
Spalam morcovul, il curatam si il dam pe razatoarea mare.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Intr-o tigaie punem ulei, adaugam ceapa toccata marunt si o lasam la calit pana devine sticloasa.
Cand ceapa este indeajuns de calita, adaugam morcovul razalit.
Amestecam si lasam la calit 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam in tigaie la calit si ciupercutele maruntite, amesteca bine si lasam sa se caleasca bine.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam si patrunjelul tocat marunt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce umplutura este pregatita, incepem sa pregatim aluatul pentru chec. In primul rand amestecam intr-un castron faina cu praful de copt.
Intr-un alt bol spargem ouale si le batem spuma cu mixerul, vreo 5 minute, sa se bata bine.
Peste ouale batute adaugam 2 linguri cu varf smantana, 2 linguri cu varf iaurt si 50 ml ulei, dupa care mixam, pana la omogenizare.
In copozitia obtinuta adaugam faina in ploaie si amestecam cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza complet..
Adaugam sare cam 1 lingurita rasa si amestecam din nou.
Din aceasta compozitie, adaugam 2 linguri in compozitia cu ciupercute si amestecam pana la omogenizare.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam aluatul de chec in tava.
Pe mijloc, de-a lungul checului, punem cu lingura umplutura de ciupercute, indesand usor umplutura in jos, catre fundul tavii. Introducem checul in cuptorul preincalzit si lasam la copt 30-35 minute, la 180 grade Celsius, pana checul prinde o culoare aurie.
Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit apoi il taiem feliute. Va asigur ca este un chec delicios.
25 de comentarii. Leave new
Bun gasit!
Arata exceptional si gustul cred ca e pe masura. Vreau sa te rog sa imi zici dk zona din jurul ciupercilor ramane usor ”cruda” ca sa zic asa (sau rostul amestecarii ciupercilor cu compozitie de chec asta este?. Si in alta ordine de idei cum se prezinta a doua zi? Vreau sa il fac weekendul urmator pentru un eveniment in familie si tr sa stiu dk il fac in ziua aceea sau pot si cu o zi inainte. Din acea compozitie iese un singur chec? cam ce lungime ai la tava?
Scuze pentru multiplele mele dileme.
Numai bine!
Lavinia
Ne-a placut foarte mult blogul, asa ca ai aparut aici http://www.hotcity.ro/unde-ne-retragem/bloguri-culinare. 🙂 multumim 🙂
We do not understand your language? but the pictures describe it so well! We love the idea. We are looking through all your photos now…best from Santa Barbara, California.
Draga Lavinia, checuletul asta este delicios, iar in jurul ciupercutelor nu ramane aluatul necopt. Si eu l-am facut tot pentru a doua zi si a fost minunat, pot sa spun ca a placut foarte mult. Din aceasta compozitie iasa un singur chec, iar tava in care am copt checul este de 30/9cm. Te pup si spor la treba daca te apuci de el!! 🙂
Draga Marie Jeanne, ma bucur ca va place blogul!! Va multumesc ca m-ati pomenit in articol, ma bucura mult asta. 😉 🙂
Hello S. Stockwell, I am glad you like my recipes. I am from Romania and if you want to translate a recipe that you like you can use http://translate.google.com/. See you soon! 😉 🙂
Poti, te rog, sa precizezi cantitatea exacta de iaurt………. la ingrediente ai 2 linguri iar in reteta apar 12 linguri.
Multumesc………. f. interesante retete
Cris imi cer scuze ca am intarziat cu raspunsul, in reteta este vorba de 2 linguri de iaurt, acolo unde scrie 12 linguri am gresit, o sa corectez… Un week-end frumos iti doresc si spor la treaba daca incerci reteta!
cred ca este delicios checul, maine il probez apoi am sa va spun ca a fost suuuuuuuper!
Intr-adevar foarte bun checul. Doar ca am uitat sa pun cele doua liguri de aluat in compozitia de ciuperci si asa nu sunt prea bine legate ciupercile de aluat.
Bianca, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur ca ti-a placut!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉
a iesit o minune de chec.umplutura a fost exceptionala.deosebit de savuros. tin sa-ti multumesc pentru site care ma ajuta de fiecare data cand sunt in pana de idei mai ales cand vine vorba de prajituri.
Ana Maria, felicitari pentru reusita retetelor pe care le incerci, ma bucur mult ca esti multumita de ceea ce rezulta. Spor la gatit si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉
Imi plac la nebunie ciupercile si ard de nerabdare sa incerc si aceasta reteta… apreciez foarte mult acest site… gospodinele care nu gasesc intr-o zi ce sa faca in bucatarie primesc aici tot ajutorul de care au nevoie. Succes in continuare si sper sa nu va ingrasati de la atatea retete delicioase 😀
😉 Am facut checul cu ciperci, a iesit foarte bun! nota 10 pentru reteta!
cred ca ai gresit sunt 2 linguri de iaurt sau 12 linguri de iaurt 😯
sa stii k esti foarte geniala, si imi place crengutza de patrunjel pe care o pui peste tot, chiar pui mult suflet, te mai asteptam cu retete, apropo nu am citit pe aici, trebuie sa frunzaresc mai mult, dar daca imi permiti o intrebare – ce te ocupi, adica care este profesia ta, multam, numai bine. anca
L-am facut si eu si a iesit bun, doar ca eu am uitat sa pun sare in aluat si am pus si iaurt mai dulce (cu grasime mai multa) si din aceasta cauza a iesit aluatul mai fara gust. Ca aspect, f. frumos. Peste doua luni am un examen la un curs de bucatar si inca jubilez intre cateva produse. Poate primesc ceva sfaturi de retete (cu complexitate medie) de la cunoscatori.
Am pregatit si eu acest chec chiar azi. Mi-a iesit superdelicios. Sotul meu, care este originar din Kiev, de fiecare data ramine incintat de bucatele cu specific romanesc, iar cind gatesc retete propuse de tine, sint atit de gustoase si-mi reusesc de fieare data, incit nici specificul nu mai conteaza Iti multumesc pentru toate retetele (sa stii ca am incercat destul de multe) si-ti sintem recunoscatori cu intreaga familie.
sunt hotarata sa-l incerc si eu. am nevoie de el pt o masa mai deosebita. cred ca va fi bun.
chiar arata bine. sper sa-mi reuseasca si mie. felicitari pentru toate retetele
Iulia, am o rugaminte la tine, trebuie sa fac o fisa tehnologica a preparatului “chec cu ciuperci”. Crezi ca mai trebuie sa adaug ceva la ceea ce ai scris tu in reteta? servirea, montarea etc. Daca ma poti ajuta, scrie-mi ! Mentionez ca timpul meu este f.scurt,pana in 10 ianuarie imi trebuie. Ms. anticipat!
Foarte bun, eu am adaugat si masline taiate in el. Genial site-ul, il urmaresc de ceva vreme 😀 . O zi faina si pofta buna!!
Reteta se poate adapta si pentru briose? Multumesc
Salut, ai un site minunat. Gatesc dupa retetele tale de aproape un an insa de curand am decis sa devin vegetariana si ma intrebam daca nu ai putea sa adaugi si cateva retete vegetariene. Ti-as fi recunoscatoare. Multumesc 🙂