Șnițel vienez cu cartofi copți și sos alb cu porumb, ciuperci și usturoi

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Șnițel vienez cu cartofi copți și sos alb cu porumb, ciuperci și usturoi

Șnițel vienez cu cartofi copți și sos alb cu porumb, ciuperci și usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Ingrediente:
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Pentru snitelul vienez:
10 felii ceafa de porc (puteti folosi cotlet, eu prefer ceafa pentru ca nu este atat de seaca, iar cantitatea de carnita deasemenea este la alegerea fiecaruia)
4 oua
3-4 linguri faina
3-4 linguri pesmet
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru cartofii copti:
12 cartofi medii
Sare
Ulei

Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita mustar
Sare dupa gust
Ulei

Pentru sosul alb cu porumb ciuperci si usturoi:
125g ciuperci din conserva
150g porumb fiert din conserva
6 linguri de smantana
4 linguri maioneza
Sare si piper dupa gust
8 catei de usturoi

Mod de preparare:
Pentru prepararea maionezei, punem intr-un bol un galbenus crud, un praf de sare si o lingurita de mustar, luam apoi mixerul, incepem sa mixam si in acelasi timp incepem sa adaugam ulei, putin cate putin mixand intr-una pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Ciupercutele le scoatem din conserva, le trecem pe sub un jet de apa, le taiem foarte marunt si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Porumbul il scoatem din conserva, il trecem pe sub un jet de apa si il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Pentru prepararea sosul alb, punem intr-un bol incapator ciupercutele maruntite sis curse, adaugam porumbul scurs, maioneza, smantana, usturoiul, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Ceafa sau cotletul de porc le taiem felii de grosimea unui deget.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Batem fiecare felie de carne, pe ambele parti, cu ciocanul de batut snitele.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Condimentam fiecare snitel pe ambele parti cu sare si piper dupa gust.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Pregatim oul pentru snitel. Punem intr-o farfurie 4 oua, condimentam cu sare si piper dupa gust si batem oul spuma cu telul sau cu o furculita.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
In alte 2 farfurii, separate, punem faina si pesmetul.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Luam o felie de carne, o trecem pe ambele parti prin faina.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Dam apoi felia de carne prin ou, pe ambele parti.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Si, in final, trecem felia prin pesmet, tot pe ambele parti.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Punem snitelul intr-o tigaie cu ulei incins, si il prajim 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Cartofii pe care ii folosim ca garnitura ii spalam bine de tot si ii taiem felii rotunde de grosimea unui deget (eu i-am taiat cu un cutit de branzeturi pentru a le da un aspect mai aparte insa merg taiati cu orice cutit normal).
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Punem rondelele de cartofi intr-o tigaie pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt.
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Condimentam cartofii cu sare dupa gust, stropim cu putin ulei, acoperim tava cu cartofi cu o folie de aluminiu si dam cartofii la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.
Peste 30 minute, scoatem folia de aluminiu si mai lasam tava in cuptor inca 15-20 minute panaprind o culoare aurie cartofii.
Acestea fiind pregatite, pentru un gust deplin, punem pe o farfurie 2 snitele, cateva feliute de cartofi, 1-2 linguri sos alb cu ciupercute, porumb si usturoi si luati langa si 1-2 feliuta de lamaie, combinatia acestor gusturi este extraordinara…
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi
Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

1 comentariu. Leave new

  • Ce fel de cutit de branzeturi,cel ondulat(ca un pieptan) ?
    Pregatesc cartofii la cuptor(ori in friteuza cu aer cald) ,nu ii mai prajesc demult,insa ii tai bastonase.Dar sunt draguti tare si feliati rotund.
    Minunata compania asta, inclusiv sosul .De obicei folosesc mustar,ulei de masline,usturoi zdrobit,iaurt grecesc.Galbenus crud mai rar,obtinem un sos legat si fara galbenus,mustarul cu uleiul si usturoiul zdrobit spumeaza perfect.
    O nebunie de meniu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la , ,
Meniu