Ingrediente:
1 pui
1 kg cartofi
2 cepe
2 rosii
15 feliute bacon
1 lingura vegeta
Ulei si margarina pentru uns tava
Pentru pasta de condimente cu care ungem puiul:
1 lingura vegeta
1 lingura boia iute de ardei
1 lingurita rozmarin
1 lingurita oregano
1 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita sare
1 lingurita piper
2 linguri cu varf margarina
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem bucatele mai mari.
Spalam rosiile si le taiem cubulete.
Curatam cartofii, ii spalam s ii taiem cubulete mai mari.
Punem ceapa si cartofii intr-un castron, ii condimentam cu vegeta si adaugam 3 linguri de ulei dupa care amestecam.
Taiem baconu feliute subtirele.
Intr-un castron punem urmatoarele condimente: vegeta, boia iute de ardei, piper, sare, usturoi granulat, oregano, rozmarin. Adaugam si doua linguri cu varf de margarina si amestecam totul, pana obtinem o pasta.
Spalam si curatam un pui intreg, dupa care il ungem cu pasta preparata mai inainte. Ungem o tava cu margarina si punem puiul in tava cu pieptul in jos.
Adaugam in jurul puiului in tava, cartofii si ceapa, turnam si putin ulei in tava, feliutele de bacon le punem peste cartofi si ceapa si introducem tava acoperita cu o folie de aluminiu la cuptor.
Lasam puiul la cuptor timp de 30 minute cu folia de aluminiu peste, dupa care indepartam folia de aluminiu si mai lasam puiul inca 10 minute la cuptor pe aceiasi parte, pentru a se rumenii. Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor, intoarcem puiul pe cealalta parte, adaugam rosiile taiate cubulete in prealabil si mai lasam totul la cuptor pentru inca 30 minute pana se rumeneste bine puiul.