Plachie de pește (crap) cu garnitură de orez

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Ingrediente:
Plachie de crap cu garnitura de orez
1 crap de 4 kg
Plachie de crap cu garnitura de orez
Pentru plachia de pește:
10 cepe potrivite
10 rosii potrivite pentru dat pe razatoare
4 rosii potrivite pentru taiat feliute
1 lamaie
250ml vin alb
Patrunjel verde tocat
Piper, sare, vegeta dupa gust
Ulei

Pentru garnitura de orez:
450g orez
1l apa
Sare si vegeta, dupa gust

Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem felii mai marisoare.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Spalam 10 rosii si le dam miezul pe razatoare, pielita o aruncam.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Spalam 4 rosii si le taiem feliute.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Patrunjelul verde il tocam marunt.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Punem ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam peste ceapa rosiile date la razatoare, amestecam si le lasam impreuna la calit inca vreo 5 minute.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Curatam pestele de solzi, aripioare si organe, il spalam bine, il taiem bucati, eu l-am taiat in doua pe lung pe spinare, apoi l-am taiat bucati. Capul si coada, nu le-am folosit, le-am pus la congelator probabil voi face un bors pe ele.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Punem bucatile de peste pe o tava intinsa, le condimentam bine cu sare, piper si vegeta, dupa gust. Stoarcem sucul de la o lamaie peste crap si-l lasam la odihnit, cu toate aceste ingrediente pe el, 10 minute.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Intr-o tava punem putin ulei, adaugam ceapa si rosiile calite pe care le intindem ca un pat. Dam pe deasupra lor, un praf de sare.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Punem bucatile de crap (cu pielea in sus) pe patul de legume si adaugam peste feliile de rosii.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Presaram peste bucatile de crap si introducem si intre ele, din abundenta, patrunjel proaspat tocat.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Turnam deasupra crapului 250ml vin alb si ulei peste fiecare bucatica de peste.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Pestele astfel pregatit il introducem in cuptorul preincalzit si il lasam la copt aproximativ 30 minute, nu este nevoie sa-l intoarcem pe ambele parti. Din cand in cand se unge cu sucul din tava pe deasupra. Inaine cu 5 minute de al scoate, putem da focul mai tare.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Dupa 30 minute, scoatem plachia de crap din cuptor, care este frageta si delicioasa si o servim alaturi de o garniture de orez. Este o reteta minunata care este excelenta servita calda, dar este foarte buna si rece.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Aceasta plachie de crap o putem servii langa o garnitura de orez.
Intr-o cratita punem 1l apa, condimentam cu vegeta si sare, dupa gust, si adaugam orezul ales si spalat, in prealabil. Il fierbem 20-30 minute, dupa care este gata de servit.
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez
Plachie de crap cu garnitura de orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la orez, peste la cuptor
View My Stats