Ingrediente:
Pentru 4 portii
8 felii piept de porc (se pot folosi cotlete, costite, ceafa de porc)
Sos de soia pentru stropit friptura
Sare si piper dupa gust
8 felii ananas din compot (sau crud)
Pentru cartofii copti:
8 cartofi medii
Margarina sau unt pentru uns cartofii
Vegeta pentru presarat peste cartofi
Pentru sosul caramelizat:
2 linguri de miere
3 linguri zahar brun
200ml sos de soia
150ml suc de rosii
1 ceapa mare
2 ardei iuti
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ungem cartofii cu margarina sau unt si ii presaram cu vegeta. Avem nevoie de 8 patratele de folie de aluminiu, pe care o ungem pe o parte cu margarina. Punem fiecare cartof in parte pe cate o folie de aluminiu si il impachetam. Cartofii astfel impachetati ii punem in cuptorul preincalzit pentru 30 minute, intre timp ne mai uitam la ei si ii intoarcem si pe cealalta parte.
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei.
Ardeiul iute il spalam, il taiem rondele subtirele si il adaugam in tigaie la calit peste ceapa.
Cand ceapa si ardeiul iute s-au calit indeajuns, adaugam mierea si zaharul brun. Lasam pe foc 3 minute si amestecam.
Adaugam apoi sosul de soia, bulionul si mai lasam totul sa fiarba 4-5 minute.
Punem sosul intr-un castron si il pasam cu blenderul vertical pana devine pastos, apoi se serveste alaturi de friptura si diverse garnituri.
Pieptul de porc il punem la prajit intr-o tigaie gril. Il saram si il piperam pe ambele parti, iar spre final, dupa ce este rumenit pe ambele parti il stropim si pe o parte si pe alta cu putin sos de soia si il mai lasam cateva secunde la prajit.
Dupa ce am prajit carnea, in aceasi tigaie, punem la prajit feliile de ananas.
Punem intr-o farfurie 2 bucati de piept de porc, 2 felii de ananas, 2 cartofi copti si sos caramlizat si servim.