Piept de porc cu sos caramelizat, ananas și cartofi copți

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Piept de porc cu sos caramelizat, ananas și cartofi copți

Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Ingrediente:
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Pentru 4 portii
8 felii piept de porc (se pot folosi cotlete, costite, ceafa de porc)
Sos de soia pentru stropit friptura
Sare si piper dupa gust
8 felii ananas din compot (sau crud)

Pentru cartofii copti:
8 cartofi medii
Margarina sau unt pentru uns cartofii
Vegeta pentru presarat peste cartofi

Pentru sosul caramelizat:
2 linguri de miere
3 linguri zahar brun
200ml sos de soia
150ml suc de rosii
1 ceapa mare
2 ardei iuti
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ungem cartofii cu margarina sau unt si ii presaram cu vegeta. Avem nevoie de 8 patratele de folie de aluminiu, pe care o ungem pe o parte cu margarina. Punem fiecare cartof in parte pe cate o folie de aluminiu si il impachetam. Cartofii astfel impachetati ii punem in cuptorul preincalzit pentru 30 minute, intre timp ne mai uitam la ei si ii intoarcem si pe cealalta parte.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Ardeiul iute il spalam, il taiem rondele subtirele si il adaugam in tigaie la calit peste ceapa.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Cand ceapa si ardeiul iute s-au calit indeajuns, adaugam mierea si zaharul brun. Lasam pe foc 3 minute si amestecam.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Adaugam apoi sosul de soia, bulionul si mai lasam totul sa fiarba 4-5 minute.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Punem sosul intr-un castron si il pasam cu blenderul vertical pana devine pastos, apoi se serveste alaturi de friptura si diverse garnituri.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Pieptul de porc il punem la prajit intr-o tigaie gril. Il saram si il piperam pe ambele parti, iar spre final, dupa ce este rumenit pe ambele parti il stropim si pe o parte si pe alta cu putin sos de soia si il mai lasam cateva secunde la prajit.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Dupa ce am prajit carnea, in aceasi tigaie, punem la prajit feliile de ananas.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Punem intr-o farfurie 2 bucati de piept de porc, 2 felii de ananas, 2 cartofi copti si sos caramlizat si servim.
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la , , ,
Meniu