Ruladă de dovlecel cu cremă de brânză

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ruladă de dovlecel cu cremă de brânză

Ingrediente:

Pentru foaia de dovlecel:
– 2 – 3 dovlecei (aproximativ 400-500 g)
– 3 ouă3 linguri de făină
– 100 g parmezan ras sau alt tip de brânză tare (opțional)
– Sare și piper, după gust
– 1 – 2 căței de usturoi, tocați fin (opțional)

Pentru crema de brânză:
– 200 g brânză de vaci sau brânză de tip cream cheese
– 100 g smântână sau iaurt grecesc
– 1 – 2 linguri de mărar proaspăt tocat
– 100 g brânză feta, telemea sau alt tip de brânză tare, mărunțită
– Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pentru prepararea dovlecelului, preîncălzește cuptorul la 180°C. Curăță dovleceii de coajă (dacă este necesar) și dă-i pe răzătoarea mare.
Pune dovleceii rași într-o sită și presară cu puțină sare. Lasă-i să stea 10-15 minute pentru a elimina excesul de apă.

După acest timp, stoarce bine dovleceii cu mâinile sau cu ajutorul unui prosop de bucătărie pentru a elimina cât mai multă apă.

La prepararea foii de ruladă, e nevoie de un bol. Bate ouăle cu sare și piper, apoi adaugă dovleceii bine scurși și făina. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Dacă dorești, poți adăuga parmezan ras și usturoi tocat pentru un plus de savoare.

Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (de dimensiuni aproximativ 30×40 cm) și nivelează uniform.

Coace foaia de dovlecel în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, până devine ușor aurie și fermă la atingere. După ce este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească puțin.

Într-un bol, amestecă brânza de vaci sau cream cheese cu smântâna (sau iaurtul grecesc). Adaugă mărarul tocat și brânza feta mărunțită. Potrivește de sare și piper, amestecând bine pentru a obține o cremă omogenă.

Rulada aproape e gata. Intoarce foaia de dovlecel pe o altă foaie de hârtie de copt sau pe un prosop curat de bucătărie.
Unge foaia cu crema de brânză, lăsând margini libere de 1-2 cm. Rulează cu grijă foaia de dovlecel, ajutându-te de hârtia de copt sau prosop.

Înfășoară rulada în hârtie de copt și las-o la frigider pentru cel puțin 1-2 ore pentru a se întări. Taie rulada în felii și servește-o rece, ca aperitiv sau gustare.

Ruladă de dovlecel cu cremă de brânză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la rulada de dovleac, rulade cu branza
View My Stats