Ingrediente:
600g ficatei de pui
2 cepe mari
6 catei de usturoi
1 lingura vegeta
Sare, piper si chilly, dupa gust
250ml vin alb
2 linguri cu varf margarina pentru prajit
2 linguri margarina pentru adaugat in pateu
Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii si ii punem intr-un strecurator, la scurs.
Ceapa o curatam si o taiem solzisor.
Curatam cateii de usturoi si ii taiem foarte marunt sau ii dam pe rasatoarea mica.
Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina, adaugam ceapa si o lasam la calit.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam si usturoiul pisat marunt.
Adaugam ficateii curatati si spalati in prealabil. Condimentam cu o lingura de vegeta, cu sare, piper si chilly, dupa gust si lasam ficateii la prajit, pana scade apa ce o lasa.
Cand au scazut, adaugam 250 ml vin si mai lasam pe foc, pana scade.
Dupa ce am prajit bine ficateii si a scazut vinul adaugat, ii punem intr-un strecurator sa se scurga.
Dupa ce s-au scurs ii mutam intr-un castron, adaugam 2 linguri margarina si pisam totul cu blenderul vertical pana obtinem o pasta.
Pateul rezultat il putem servi imediat sau il putem pastra la rece, in caserole de plastic cu capac.