Pentru umplutura:
340g ciuperci la borcan
Sare si piper, dupa gust
1 lingura cu varf de smantana
1 lingura cu varf branza Almete
Galbenusurile fierte de la ouale pentru umplut
150g cascaval
1-2 linguri de maioneza (dupa gustul fiecaruia)
Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita de mustar
Sare, dupa gust
Ulei
Mod de preparare:
Dam cascavalul pe razatoarea mica.
Scoatem ciupercile din borcan le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Tocam ciupercile foarte marunt, eu le-am tocat in robotul de bucatarie, apoi le mai lasam la scurs intr-o strecuratoare, eventual le puteti strange bine in pumn pentru a se scurge surplusul de apa.
Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou crud si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert, pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.
Luam ouale rand pe rand si le taiem in doua, pe lung, cu cutitul ondulat de taiat branzeturi.
Scoatem cu grija galbenusul din fiecare jumatate de ou.
Punem intr-un bol galbenusurile scoase din ouale fierte si le pisam foarte bine cu o furculita.
Intr-un castron punem ciupercutele maruntite sis curse, adaugam smantana si branza almete, punem deasupra si cascavalul, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare.
Adaugam peste compozitia obtinuta 1-2 linguri de maioneza, galbenusurile fierte si maruntite si amestecam din nou pana la omogenizare.
Dupa ce am obtinut umplutura, luam cate o jumatate de ou, o umplem cu umplutura rezultata mai sus, sprituim deasupra maioneza si eventual putem pune in varf un firicel de marar sau patrunjel. Ouale umplute sunt gata de servit. Pofta buna!