Coșulețe din spumă de cartofi cu ciuperci

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aperitive
  3. Coșulețe din spumă de cartofi cu ciuperci

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Ingrediente:
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Pentru umplutura:
500g ciuperci
2 linguri cu varf margarina
5 rosii cherry
3 catei de usturoi
100ml apa
Marar proaspat sau uscat, maruntit
Sare si piper, dupa gust

Pentru cosulete:
600g cartofi
3 galbenusuri
25g parmezan
50g margarina
Sare si piper dupa gust
50g cascaval
1 galbenus si 50 ml lapte pentru uns cosuletele

Mod de preparare:
Spalam bine ciupercutele si le taiem feliute.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina si adaugam ciupecutele pe care le lasam la calit.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Spalam si taiem in sferturi rosioarele cherry si le adaugam peste ciupercute, maruntim si mararul si il adaugam si pe el in tigaie.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica, dupa care ii adaugam in tigaie peste ciupercute. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam 100ml apa si lasam totul pe foc pana ce ciupercutele se calesc bine si scade apa.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa sis are si adaugam cartofii taiati cubulete. Ii punem pe foc si ii lasam la fiert cam 30 minute pana se inmoaie.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Dupa ce s-au fiert ii punem intr-un strecurator la scurs.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Dupa ce s-au scurs, punem cartofii intr-o cratita ii pisam ca pe un piure si bagam cratita pentru 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil – dar stins in momentul introducerii cratitei, pentru a se usca putin cartofii.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Dupa 5 minute scoatem cratita, o punem pe aragaz, la foc mic, adaugam margarina si amestecam incontinu timp de 8 minute.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Dupa 8 minute stingem focul, adaugam galbenusurile, amestecam repede pana la o incorporare completa, adaugam si parmezanul amestecam din nou si la final condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Punem compozitia de cartofi intr-un sprit – pe care il folosim la ornat torturile cu crema – si intr-o tava tapetata cu hartie de copt facem cu spritul cerculete duble in sus.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Amestecam al patrulea galbenus cu 50ml lapte si ungem cu o pensula cosuletele formate, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade., pentru 25 minute.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Dupa 25 minute, scoatem cosuletele din cuptor, le umplem cu umplutura de ciupercute, deasupra punem cateva cubulete de cascaval pe care le taiem, in prealabil, ungem din nou cosuletele cu amestecul de galbenus si lapte si le mai lasam in cuptor 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute
Reteta preluata de la Laura Adamache, la ea reteta o gasiti sub denumirea de „Spuma de cartofi cu ciuperci champignon”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la , , ,
Meniu