Sărăţele cu brânză şi chimen

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Sărăţele cu brânză şi chimen
Ingrediente:

– 500 g făină
– 200 g unt (sau margarină)
– 250 g brânză telemea (de vacă sau oaie, după preferință)
– 2 ouă (unul pentru aluat și unul pentru uns)
– 100 ml smântână
– 1 plic praf de copt (aproximativ 10 g)
– 1 linguriță sare (sau după gust, în funcție de cât de sărată este brânza)
– Chimen pentru presărat deasupra

Mod de preparare:

Pentru pregătirea aluatului, într-un bol mare, cerne făina și adaugă praful de copt și sarea. Rade brânza telemea pe răzătoarea mică și adaug-o în bolul cu făină.

Taie untul în bucăți mici și adaugă-l peste făină și brânză. Frământă bine cu mâna până obții un aluat nisipos.

Adaugă un ou și smântâna, apoi continuă să frămânți până obții un aluat omogen și nelipicios. Dacă aluatul este prea tare, poți adăuga o lingură sau două de apă rece.

Înfășoară aluatul într-o folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30 de minute, să se odihnească. După ce aluatul s-a răcit, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime.

Taie foaia de aluat în fâșii subțiri, lungi, de aproximativ 1 cm lățime și 10-12 cm lungime (în funcție de preferințe).

Așează fâșiile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bate cel de-al doilea ou și unge sărățelele cu el.

Presară deasupra chimen (poți adăuga și puțină sare grunjoasă dacă îți plac sărățelele mai sărate).

Cât despre coacere, preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace sărățelele timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii și crocante.

Dacă îți place, poți adăuga și puțin susan sau mac pe deasupra, împreună cu chimenul. Brânza poate fi înlocuită cu cașcaval sau o combinație de brânzeturi.

Sărăţele cu brânză şi chimen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la branza pentru aluat de saratele, saratele cu chimen