Pizza la tigaie, cu șuncă, salam, ciuperci, Mozzarella, cașcaval și măsline

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Pizza la tigaie, cu șuncă, salam, ciuperci, Mozzarella, cașcaval și măsline

Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Ingrediente:
Pizza la tigaie
Pentru aluat:
450g faina
225g apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 lingura zahar tos

Pentru presarat deasupra pizzei:
Cantitatile la aceste ingrediente sunt dupa placul fiecaruia, mai mult sau mai putin din fiecare sau chiar deloc.
Ceapa
Ulei pentru calit ceapa
Sunculita
Salam Sibiu
Rosii
Ciupercute din conserva
Mozzarella
Cascaval
Masline
Pasta de tomate

Mod de preparare:
Incepem prin a pregatii tot ceea ce este necesar sa punem deasupra blatului de pizza. Ingredientele pe care le folositi sunt la libera alegere, folositi ce va place sau ce aveti prin frigider. In cazul meu, am folosit urmatoarele ingredinte:

Curatam ceapa si o taiem solzisor.
Pizza la tigaie
Intr-o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine rumenie.
Pizza la tigaie
Sunculita o taiem feliute foarte subtiri.
Pizza la tigaie
Salamul deasemenea il taiem feliute foarte subtiri.
Pizza la tigaie
Rosiile le spalam si le taiem feliute.
Pizza la tigaie
Ciupercutele le scoatem din borcan intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa dupa care le lasam la scurs, eventual daca este necesar, inainte de a le pune peste blatul de pizza puteti sa le stoarceti in pumn.
Pizza la tigaie
Mozzarella o taiem feliute.
Pizza la tigaie
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Pizza la tigaie
Aluatul pentru pizza eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine: apa, uleiul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 2 ore.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, uleiul, apa si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 2 ore, la loc caldut.
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Dupa ce aluatul a dospit, rasturnati-l pe o planseta si impartiti-l in 5 bilute egale.
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Dupa ce am format bilutele, luam fiecare biluta in parte si o intindem cu mana pana obtinem o foaie de pizza cat mai rotunda posibil (ATENTIE, nu folositi sub nici o forma sucitorul, pentru ca aluatul isi va pierde elasticitatea, chiar daca va iesii un blat de pizza nu atat de uniform, e mai bine sa aveti o pizza gustoasa decat una perfect rotunda).
Pizza la tigaie
Dupa ce am intins toate blaturile de pizza, luam o tigaie de teflon, cu capac propriu si o punem pe foc la incins, fara pic de ulei in ea. Cand tigaia este indeajuns de incinsa, punem un blat de pizza in tigaie, acoperim cu capacul si o lasam la foc mic pana vedem ca incep sa apara basicute la suprafata aluatului.
Pizza la tigaie
Cand observam ca au aparut besicute la suprafata, tragem tigaia intr-o parte, ridicam capacul, intoarcem blatul pe cealalta parte si rapid incepem sa-l ungem cu pasta de tomate si sa adaugam celelalte ingrediente… in functie de ce ne place.
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Eu am facut aici o pizza mai complexa cu de toate, am uns blatul cu sos tomat, am presarat ceapa calita, cascaval razalit, au urmat apoi, feliute de sunculita, feliute de salam, feliute de mozzarella, ciupercute, din nou cascaval razalit, feliute de rosii, masline si iar cascaval razalit.
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Dupa ce am pus tot ce am dorit deasupra pizzei, punem din nou capacul peste tigaie si mai lasam pe foc, la flacara mica, pana ce cascavalul s-a topit.
Pizza la tigaie
In acest moment pizza este gata de servit. Aceasta pizza este absolut delicioasa, cu un miros care duce usor catre pizza facuta pe vatra, nimeni nu va banuii ca este facuta la tigaie, daca nu va stii modul in care ati copt-o. Restul de pizze le coaceti in acelasi mod. Se pastreaza extraordinar de bine pentru a doua zi, daca o pastrati pe un platouas invetit intr-o punguta de celofan, atentie, nu o inveliti cat este calda, lasati-o sa se raceasca, pentru ca daca nu, va transpira punguta… asta in cazul in care mai ramane ceva pentru a doua zi… desi nu prea cred 🙂
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la , , , , , ,