Ingrediente:
230g faina
165g zahar tos
½ pliculet praf de copt
½ lingurita bicarbonat
½ lingurita sare
110ml unt topit (sau ulei)
1 ou
100g iaurt
1 pliculet zahar vanilinat
3 banane coapte bine (ale mele arit 390g)
80g perle de ciocolata
Mod de preparare:
Decojim bananele, le taiem in rondele si le punem intr-un bol.
Cu blenderul vertical, pisam bananele din bol, pana obtinem un piure.
Intr-un bol punem faina, adaugam ½ dintr-un pliculet de praf de copt si amestecam.
Intr-un castron incapator, punem iaurtul, adaugam untul topit si racit in prealabil (puteti topi untul in cuptorul cu microunde, dupa care lasati-l negresit la racit), oul, bicarbonatul, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat si mixam 1-2 minute pana obtinem o compozitie omogena.
In compozitia rezultata adaugam piureul de banana si mixam din nou pana la omogenizare.
Peste ce am obtinut, adaugam faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si mixam pana omogenizam.
In final, adaugam in compozitie, perlele de ciocolata, amestecam cu o spatula, de sus in jos si compozitia este gata.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, turnam compozitia in tava, introducem painica noastra in cuptorul preincalzit si o coacem intre 45-60 minute (depinde de cuptor), la foc potrivit, inainte de a o scoate puteti sa-I faceti testul cu scobitoarea, infigeti o scobitoare in paine, daca scobitoarea iese curate atunci painica este coapta, daca scobitoarea iese cu urme de aluat, atunci, interiorul nu este copt si va trebui sa o mai lasati in cuptor.
Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor, lasam painica in tava pentru 15 minute, dupa care o scoatem pe un fund de lemn. Este delicioasa, atat simpla cat si alaturi de o cana de lapte sau cafea.