– 4 lingurițe ulei de nucă de cocos
– 250 ml lapte de cocos
– 1 pliculeț zahăr vanilat
– 50 g zahăr brun
– 180 g făină de grâu tip 405
– 1 lingură amidon
– 1 linguriță praf de copt
– 1 lingură fulgi de cocos
– Coaja rasă de la 1 lime bio
– Un vârf de cuțit de sare
– 40 ml apă minerală carbogazoasă
– 200 ml frișcă vegetală
– 1 pliculeț întăritor pentru frișcă
– 2 linguri sirop de agave
Mod de preparare
Începem cu aluatul. Se topesc 3 linguri de ulei de cocos și se amestecă cu 200 ml lapte de cocos, zahărul brun și zahărul vanilat. Se adaugă făina, amidonul, praful de copt, fulgii de cocos, coaja de lime și un praf de sare. Se toarnă apa minerală și se amestecă până se obține un aluat fin. Se lasă la frigider aproximativ 15 minute.
Urmează crema. Frișca vegetală se bate spumă împreună cu întăritorul, siropul de agave și restul laptelui de cocos. Crema obținută se păstrează la rece până la servire.
Trecem la coacerea gofrelor. Aparatul de gofre se încinge și se unge cu restul de ulei de cocos. Se pune aluatul în porții și se coc pe rând gofrele, până devin aurii și crocante.
Pentru momentul servirii, gofrele calde se așază pe farfurii și se completează cu crema de cocos. Se pot decora după gust cu zmeură proaspătă, fulgi de cocos prăjiți și un strop de zahăr pudră.


