Bucte – Pâine pentru micul dejun

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Pâinica aceasta,(Bucte – denumită) este foarte populară în Germania și Polonia, unde este servită la micul dejun. Se spune că este delicioasă și prăjită, și consumată alături de carne.
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Ingrediente:
Bucte - Paine pentru micul dejun
500g faina
50g zahar pudra
90g unt
120ml lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata
3 oua usor batute
1 lingutita sare

40g unt topit pentru uns

Mod de preparare:
Aluatul pentru paine eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine: lapte caldut, untul topit in cuptorul cu microunde ( cele 90g, insa lasati-l sa ajunga la o temperatura rezonabila, nu il puneti fierbinte), ouale batute putin, zaharul pudra, pliculetul de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 2 ore.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul pudra, drojdia uscata, untul topit, laptele caldut, ouale batute putin si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 1 ore, la loc caldut.
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe o suprafata infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie de aluat cu grosimeade 1cm – 1,5cm.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Rulam pe lung foaia de aluat.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Ruloul rezultata il taiem in 16 parti egale (eu mai intai am cantarit ruloul intreg, apoi cantitatea ruloului am impartit-o la 16, mi-a dat ca fiecare bucatica de aluat trebuie sa aibe aproximativ 55 g asa ca le-am cantarit pe fiecare in parte si le-am facut cat de cat egale, pentru ca in final sa obtin o painica frumusica si uniforma).
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Din fiecare bucatica de aluat formam o bila, cat mai rotunda posibil.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Ungem bine o tava patrata (a mea are 25cm/25cm) cu o parte din untul topit (din cele 40g) dupa care punem in tava cele 16 bile de aluat in randuri de 4/4.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Ungem bilele de aluat din abundenta cu unt topit (tot din cele 40g), dar mai lasam o parte din unt pentru a unge painica si dupa ce dospeste.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Acoperim tava cu o folie de celofan, punem peste si un prosopel curat si lasam la dospit, pana ce painica isi dubleaza volumul, aproximativ 1ora – 1ora si jumatate.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Dupa ce painica a dospit, o ungem cu restul de unt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Dupa ce s-a rumenit frumos, scoatem painica din cuptor, o scoatem si din tava si o punem pe un fund de lemn acoperind-o cu un servet. Este o painica superbba, pufoasa si extraordinara la gust. Va recomand sa o incercati si o sa fiti foarte multumiti de rezultat.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la bucta, micul dejun, paine
View My Stats