.

Paine Floarea Soarelui

Reteta preluata de la Laura Laurentiu.

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Ingrediente:

Paine Floarea Soarelui

Pentru aluat:
760g faina
250ml lapte caldut
125ml ulei
2 oua
2 pliculete drojdie uscata
1 lingurita zahar tos
2 lingurite sare

Pentru uns intre foi:
100g unt topit

Pentru uns si presarat deasupra:
1 galbenus crud
30ml lapte
Seminte de susan si in

Mod de preparare:
Aluatul pentru aceasta frumusete de paine eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine: lapte caldut, uleiul, ouale, zaharul tos, pliculetele de drojdie uscata, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine o ora.si jumatate.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, ouale, uleiul, laptele caldut si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru o ora, la loc caldut.

Paine Floarea Soarelui

Dupa o ora, aluatul a crescut foarte frumos.

Paine Floarea Soarelui

Intre timp punem untul la topit intr-un bol, la cuptorul cu microunde.

Paine Floarea Soarelui

Aluatul dospit il rastornam pe planseta de lucru. Eu nu am infainat-o deloc pentru ca aluatul este putin uleios si nu se lipeste.

Paine Floarea Soarelui

Impartim aluatul in 2 bucati egale (le puteti cantarii pentru o mai mare precizie).

Paine Floarea Soarelui

Luam una din bucatile de aluat, din care vom forma, hai sa o numim Coronita mare. Impartim aluatul in 5 bilute egale (puteti sa le cantariti si pe acestea sa fie cat de cat egale).

Paine Floarea Soarelui

Fiecare biluta in parte o vom intinde cu sucitorul, intr-o foaie rotunda cu diametru cam de vreo 22 cm.

Paine Floarea Soarelui

Dupa ce avem pregatite cele 5 foi rotunde de aluat, luam o tava rotunda, cu marginile detasabile, inlaturam marginea tavii, tapetam fundul cu hartie de copt, si punem in mijlocul tavii prima foaie de aluat, pe care o ungem cu unt topit, si peste care vom suprapune celelalte foi de aluat, dupa cum urmeaza:

Paine Floarea Soarelui

Peste prima foaie de aluat unsa punem cea de a doua foaie si o ungem din nou cu unt topit.

Paine Floarea Soarelui

Peste a doua foaie unsa punem cea de a treia foaie si o ungem din nou cu unt topit.

Paine Floarea Soarelui

Peste a treia foaie unsa punem cea de a patra foaie si o ungem din nou cu unt topit.

Paine Floarea Soarelui

In final, punem cea de a cincea foaie de aluat, pe care o intindem putin mai mare ca restul, astfel incat sa se reverse peste marginile celorlalte foi, ca in poza. Foaia a cincea nu o mai ungem cu unt.

Paine Floarea Soarelui

Dupa ce am suprapus cele 5 foi de aluat, la 1 cm de margine, facem 4 taieturi cu un cutit (foarte atent si drept), ca in imaginea de mai jos, astfel incat in final sa ne rezulte 8 petale, pe care le luam de varf, din mijloc si le rasfrangem spre exterior, formand o coronita ca in imaginea de mai jos.

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Dupa ce am realizat prima coronita, si ceam mai mare incepem sa lucram a doua coronita.
Din a doua bucata de aluat, taiem o bucatica, sa cantareasca cam ¼ din cantitatea ei.

Paine Floarea Soarelui

Aceasta bucatica va fi centrul painii floarea soarelui, ii dam o forma de bila, cat mai rotunda posibil si o lasam sa dospeasca frumos in timp ce noi ne continuam treaba.

Paine Floarea Soarelui

Din aluatul ramas, respective ¾ din a doua bucata de aluat, formam Coronita mica. Impartim aluatul in 5 bilute egale (puteti sa le cantariti si pe acestea sa fie cat de cat egale).

Paine Floarea Soarelui

Fiecare biluta in parte o vom intinde cu sucitorul, intr-o foaie rotunda cu diametru cam de vreo 14 cm.

Paine Floarea Soarelui

Dupa ce avem pregatite cele 5 foi rotunde de aluat, suprapunem foile de aluat dupa cum urmeaza:
Punem pe suprafata de lucru prima foaie de aluat, pe care o ungem cu unt topit.

Paine Floarea Soarelui

Peste prima foaie unsa punem cea de a doua foaie si o ungem din nou cu unt topit.

Paine Floarea Soarelui

Peste a doua foaie unsa punem cea de a treia foaie si o ungem din nou cu unt topit.

Paine Floarea Soarelui

Peste a treia foaie unsa punem cea de a patra foaie si o ungem din nou cu unt topit.

Paine Floarea Soarelui

In final, punem cea de a cincea foaie de aluat, pe care o intindem putin mai mare ca restul, astfel incat sa se reverse peste marginile celorlalte foi, ca in poza. Foaia a cincea nu o mai ungem cu unt.

Paine Floarea Soarelui

Dupa ce am suprapus foile Coronitei mici, luam cu mana foile suprapuse si le mutam in tava, in mijlocul Coronitei mari, ca in imaginea de mai jos, le mai aranjam cu mana, pentru a da bine, in final.

Paine Floarea Soarelui

Dupa ce am mutat foile suprapuse, in mijlocul lor, la 1 cm de margine, facem 4 taieturi cu un cutit (foarte atent si drept), ca in imaginea de mai jos. ATENTIE, ATENTIE, de aceasta data taieturile trebuie facute astfel incat petalele Coronitei mici sa se rasfranga in exterior, intre petalele Coronitei mari. De aceea, trebuie sa ne orientam imaginar, ca taieturile sa cada perpendicular pe mijlocul a doua petale opuse de la Coronita mare. Astfel, in final, va trebui sa ne rezulte si la Coronita mica tot 8 petale, pe care le luam de varf, din mijloc si le rasfrangem spre exterior, formand o coronita ca in imaginea de mai jos. Cred ca daca priviti imaginile veti intelege mult mai bine procedeul.

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Dupa ce am format cele doua Coronite, in mijlocul lor, vom pune, bila mare de aluat ce am pastrat-o din a doua bucata de aluat. Astea facute, painica este gata in mare. O mai lasam la dospit inca 30 minute.

Paine Floarea Soarelui

Dupa 30 minute, ungem painea cu o pensula, cu amestecul facut din galbenus si lapte.

Paine Floarea Soarelui

Presaram seminte de susan pe petale si seminte de in pe mijloc, pentru a fi cat mai aproape de imaginea reala a Florii soarelui.

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Punem painea intr-o tava mai marisoara (cu tot cu fundul de tava rotunda pe care am format-o initial) eu am folosit tava de la aragaz, introducem painea in cuptorul preincalzit. Prima data o acoperim cu o foaie de copt si o lasam in cuptor 10 minute la 200 grade Celsius, dupa care indepartam foaia de copt si o mai lasam la copt inca 20-25 minute la 180 grade Celsius.

Paine Floarea Soarelui

Dupa timpul de coacere, painica trebuie sa fie rumenie. Este o paine deosebita, care pe langa ca este minunata la gust este si frumusica foc si merita incercata. Desi pare greu de realizat, cand incepi sa o modelezi, nu e atat de greu. Se pastreaza minunat daca o puneti dupa ce se raceste intr-o punguta de plastic.

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

S-ar putea să-ţi placă şi alte reţete:

Dragi vizitatori,
Dacă, la vizitarea unor reţete, fotografiile nu apar, în cazul când folosiţi Firefox, eliminaţi cache-ul şi cookie-urile din browser.
"Clear the Cache":
- Tools > Options > Advanced > Network > Offline Storage (Cache)> "Clear Now"
"Remove Cookies":
- Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies" (Remove individual cookies)

Comments

  1. ina Romania Google Chrome Windows says:

    wow Iulia! E superba!!!

  2. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Multumesc mult, Ina!! Puppppp!!!!! ;)

  3. Diana Bulgaria Mozilla Firefox Windows says:

    This “sun” is magical!
    Great recipe,
    nice and explained very appetizing photos.
    Greetings

  4. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Diana, thanks a lot! Greetings!! ;) :)

  5. mikkey Bulgaria Mozilla Firefox Windows says:

    Wow Laura, this bread loooks fantastic! I love it!

  6. mikkey Bulgaria Mozilla Firefox Windows says:

    Pardon me, i mistake your name :oops: :oops: :oops:

  7. Ginette Romania Internet Explorer Windows says:

    Iulia, draga mea, ce minunatie ai facut tu aici ????? E absolut opera de arta. Felicitari !!!!!!
    Am sa o fac si eu, este cea mai frumoasa paine pe care am vazut-o vreodata. :)
    Te pup si spor la treaba.

  8. nicoleta Italy Internet Explorer Windows says:

    Mamma mia 8O …nemaipomenita…as manca-o pe toata asa simpla!
    Brava!

  9. kris Italy Mozilla Firefox Windows says:

    Superba! O s-o incerc si eu :)

  10. max Hungary Google Chrome Windows says:

    Dear Gourmandie!

    Thank you for this excellent recipe. I’ve just try and I write in my blog.

    If it interests You, You can visit my blog, in teh recipe:

    http://maxkonyhaja.blogspot.com/2009/05/napraforgo-kenyer.html

    Thank you very much
    Max from Hungary

  11. Angi Hungary Mozilla Firefox Windows says:

    Wow, it’s amazing!!! Congrats!

  12. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Mikkey, thanks a lot, I am glad you like it!! Greetings, Iulia!!! :P :D

  13. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Ginette, ma bucur mult ca iti place painica si ca vrei sa o incerci!! Pupppp si spor la paine!! :) :)

  14. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Multumesc mult, Nicoleta!!! Puppppp!!! :)

  15. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Merci, Kris!! Ma bucur ca o incerci, abia astept sa o vad si pe a ta!!! pupppp!! :)

  16. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Dear Max,I am glad you tried and you liked the recipe. I will come to your blog to see the result. Greetings, Iulia! ;) :D

  17. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Angi, thanks a lot!! Greetings, Iulia!! ;)

  18. ana Romania Internet Explorer Windows says:

    super, super, super….

  19. ana Romania Internet Explorer Windows says:

    abia astept sa o fac si eu de mosii de vara.desi sunt iag. metalurgist de meserie, lucrez in cultura, bucataria este pasiunea mea….as sta zile si nopti sa gatesc. reteta ta este super…

  20. sedith Romania Opera Mini Windows says:

    Buna, Iulia!
    Saptamana trecuta cineva a facut minunatia de paine floarea-soarelui. A si postat pe blogul lui (un blog maghiar, din Ungaria, http://maxkonyhaja.blogspot.com/), de unde am ajuns la tine sa ma minunez si eu. Abia mi-am incaput in piele, si eu vroiam sa o fac. Si iata, ieri am si reusit. Ce sa zic… e nemaipomenita! Am si terminat-o aseara la cina. De-acum incolo cred ca va fi pe masa noastra la orice sarbatoare sau aniversare. Iti multumesc mult.

    De altfel felicitari pentru site-ul acesta extraordinar si pentru pozele frumoase pe care le faci. Spor la treaba si la gatit in continuare!
    Edith

  21. sedith Romania Opera Mini Windows says:

    Am uitat… daca vrei sa vezi ce mi-a iesit mie, viziteaza blogul meu: http://edithreceptjei.blogspot.com/
    Salutari din Mures

  22. Edith Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Wooow, Iulia, chiar ca opera de ara ai facut tu aici! FELICITAAAARI! :) Doamne, cata indemnare poti sa ai.. :)

  23. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Ana, ma bucur mult ca iti place painica si ca vrei sa o incerci. Spor la treaba si te astept sa-mi spui cum ti-a iesit, poate vi si cu ceva poze cu painica facuta de tine sa le punem pe site daca vrei. Te pup!! :) ;)

  24. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Draga mea Sedith, multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur foarte mult ca iti place painica si ca ai incercat-o. O sa trec pe la tine pe site sa vad ce minunatie de painica ai facut. Te pup si te mai astept in vizita!! :) ;)

  25. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Multumesc Edith, ma bucur mult ca iti place!! Te puppp!!! :D ;)

  26. Minja Serbia Opera Mini Windows says:

    It’s beautiful!!
    I am so glad that you made it :D
    Greetings from Serbia!

  27. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Minja, thanks a lot for appreciation, counts a lot for me coming from you. You have a wonderful blog with extraordinary recipes. Greetings and hugs from Romania!! ;) :)

  28. gitana Italy Internet Explorer Windows says:

    Vazut, placut, facut!
    Aceasta paine nu este doar frumoasa la vedere ci si foarte gustoasa. Aluatul se modela foarte bine.
    Cu siguranta voi mai face acest tip de aluat.

  29. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Gitana, cat ma bucur ca iti place painica!! Te mai astept in vizita!! O sptamana frumoasa iti doresc!! :wink:

  30. Miks Italy Mozilla Firefox Windows says:

    Amazing!!! I’ll try it! :roll:

  31. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Miks, thanks!!! I am glad you will try it!!! :wink:

  32. mihaela id Italy Internet Explorer Windows says:

    Am trimis si eu poza cu painea asta pt rubrica ta “retete incercate de voi”.Si ma tot uit de vreo 2 saptamani doar-doar o aparea!:(
    Poate nu a ajuns mailul la tine….nu stiu.Anyway,imi place blogul tau la nebunie,ai niste retete si niste poze dementiale!!!
    Sarbatori fericite si la cat mai multe postari delicioase!

  33. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Mihaela id, a ajuns mail-ul tau la mine, iar painica facuta de tine este minunata! Felicitari!! Nu am avut timp sa lucrez pozele de la tine, cum din pacate nu prea mai am timp in ultima vreme nici sa imi pun pe site retetele :( … dar in seara asta am reusit sa pun pe site painica facuta de tine!! Te pup si te mai astept si cu alte poze ale retetelor de pe acest site, pregatite de tine, fi sigura ca vor fi expuse, chiar daca cu o mica intarziere… iar pentru asta imi cer scuze!! O saptamana frumoasa iti doresc!! :wink:

  34. ioana Romania Mozilla Firefox Windows says:

    doamne e o minunatie, am sa o fac de sarbatori si de Sf.Ioan de ziua mea.

  35. ralucutza Romania Internet Explorer Windows says:

    Belea reteta dar migaloasa o s-o incerc si eu in viitorul conmcediu…. sau cand vine soacra mea la mine, felicitari oricum celor care s-au incumetat

  36. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Ioana, ma bucur ca o incerci!! Spor la treba si te astept cu pareri despre reteta!! Pup!!!

  37. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Ralucutza, spor la gatit, cu siguranta iti va iesi o painica grozava!! Pup!! :wink:

  38. sorina Romania Internet Explorer Windows says:

    :-P Felicitari pt minunatia de painica, m-am gandit ca de sarbatori sa fac cozonac in forma de floarea-soarelui,cred ca o sa fie super,felicitari inca o data si “Sarbatori Fericite !” la toata lumea,pupici :-P :-P

  39. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Sorina, multumesc pentru aprecieri!! Minunata ideea cu cozonacul!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!!

  40. ank_prigat Romania Internet Explorer Windows says:

    imi place tare mult ce ai facut asa ca am facut si eu,dar am o problema a trecut deja timpul de coacere si painea nu e rumenita ce sa fac?o fi de la cuptor?folosesti vreun truc sa iasa asa rumena?

  41. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Ank_prigat, in mod normal painica ta ar fi trebuit sa se rumeneasca, reteta asta au incercat-o mai multe fete si nu s-au plans ca nu s-a rumenit, chiar nu-mi explic ce se intampla, pana acum nu ai avut probleme cu, cuptorul, coace normal? Sincer nu folosesc niciun truc sa rumenesc, ung de obicei aluaturile cu ou si lapte, ca sa le dau culoare, dar atat, nimic altceva.
    Poti eventual sa mai ungi painica odata cu ou si lapte, sa dai focul mai tare si sub supraveghere sa o mai lasi 5 minute.

  42. michelle Romania Internet Explorer Windows says:

    super misto
    desi pare greu de facut e super usor
    trebuie doar sa ai rabdare
    vreau sa spun ca acum se coace :-P :-P :-P :wink: :wink:

  43. michelle Romania Internet Explorer Windows says:

    pentru prietenele mele alina si amalia va voi servi cu o petala……..daca va ramaner :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  44. alina Romania Mozilla Firefox Windows says:

    michelle a fost superba “petala” care am avut noroc ca mi-a ramas. :lol: :lol: 8) 8) 8) :wink:

  45. michelle Romania Internet Explorer Windows says:

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  46. nico Romania Internet Explorer Windows says:

    Este extraordinar, am ramas fara cuvinte, nu imi vine sa cred. imi place foarte mult. as vrea sa o incerc dar am o intrebare: atunci candati pus-o in tava inainte de a o baga la cuptor presupun ca a iesit un pic din tava,nu? sau si marginele un fost in tava? Multumesc si va felicit din suflet pentru talentul pe care il aveti , si despre care eu cred ca trebuie sa te nasti cu el, nu poate fi dobandit. Felicitari inca o data

  47. Laura Laurentiu Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Iulia, foarte frumoasa paine. Stii de ce iti scriu? Am vazut painea asta demultisor aici, si am observat ca ai indicat-o drept sursa pe Minja. Pentru ca am avut uimirea sa descopar, pe blogul ei, nu doar aceasta paine, ci si alte tehnici sau retete preluate de la mine de pe blog, fara a indica sursa in niciunul dintre cazuri. Mai jos iti pun linkurile si data de publicare, in toate situatiile au fost publicate de mine mai intai si preluate de ea dupa un anumit interval de timp.

    - http://www.blogoye.org/kuhinjica/77020/Poga%E8a+Uskr%9Anji+zeka.html – na tvoj sajt 2 april 2010
    - http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/04/painea-iepuras.html – na moj blog, 14 april 2009

    - http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/04/cosulete-cu-cascaval.html – na moj blog, 12 april 2009
    - http://www.blogoye.org/kuhinjica/65991/Korpice+sa+sirom.html – na tvoj, 29 jun 2009

    - http://www.blogoye.org/kuhinjica/62755/Poga%E8a+%22cvet%22.html – na tvoj blog, 20-Apr-2009
    - http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/04/painea-floarea-soarelui.html – na moj blog, 13 april 2009

    - http://www.blogoye.org/kuhinjica/65645/Spirale+sa+vi%9Anjama+-+Cherry+spirals.html – na tvoj blog, 21-Jun-2009
    - http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/03/spirale-cu-mere-si-stafide.html – na moj blog, 10-mart-2009

    Daca procedeul painii floarea-soarelui l-am invatat de la bunica unui bun prieten, bulgaroaica din Banat, cu tarie afirm ca al painii-iepuras l-am inventat 100%. Dupa cum se vede, Minja a facut-o si pe aceea, fara a spune de unde anume s-a inspirat. In unele situatii, a folosit doar tehnica, nu si reteta de aluat, in altele a preluat totul. Cred ca a descoperit blogul meu pentru ca il urmaresc pe cel al Marijei (Palachinka). I-am trimis un mail si ei, desi nu cred ca se va mai face ceva vreodata, in aceasta situatie complet lipsita de fair-play. :( :( :(

  48. iulia Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Laura, imi pare rau, sper sa nu fi suparici pe mine… o sa schimb link-ul spre tine daca asa sta treaba.
    Am vazut intr-adevar la ea multe retete de painici foarte interesante asa ca nu mi-am pus problema ca nu ar fi reteta ei, mai ales ca mi-a lasat si ea un comentariu mai sus prin care ma felicita pentru ca am incercat si eu reteta, asta cu atat mai mult m-a facut sa cred ca ea este autoarea de drept a retetei. Mii de scuze!! Pupici!!

  49. Laura Laurentiu Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Nu e nicio problema, nu sunt suparata pe tine si nici nu am motiv. Adevarul e ca am vazut pe site-ul ei si eu multe tehnici foarte interesante de impletire a aluatului si o recunosc in mod cinstit. Dar in cazul acestora pe care le-am semnalat aici, cred ca nu e greu de vazul deloc cum sta treaba, data publicarii vorbeste de la sine. Desigur ca nu mi-a raspuns la email, dar mai e vreme, hai sa-i mai acord o sansa :mrgreen: de a-si dovedi fair-play-ul.
    Sa stii ca eu am vazut painea asta la tine de multa vreme, dar nu am dat nicio importanta, pentru ca m-am gandit ca e perfect posibil ca tu la ea sa o fi descoperit iar ea sa o preluat din cine stie ce sursa, diferita de mine. Dar m-am enervat ingrozitor cand mi-a atras o prietena din Serbia atentia (sotul meu e sarb, poate stii, poate nu) ca pe blogul ei a descoperit painea-iepuras si cosuletele cu cascaval. Asta, evident, nu mai putea fi o coincidenta!
    O seara buna si mult succes in continuare!

  50. Guest Spain Mozilla Firefox Windows says:

    Ma bag si eu ca musca in lapte, dar nu ma pot abtine. Am vazut de multe ori comentarii de genul: mi-a furat reteta. Mi se pare ca unii isi inchipuie ca sunt descoperitorii Americii si mereu se simt ofensati cand gasesc o reteta si o tehnica asemanatoare cu a lor. Si faza cu postarea, ca e pusa dupa a ta de unde stii ca persoana nu a avut-o demult scrisa undeva si acum a putut sa o posteze. Da sunt de-acord cand dai copy-paste sa spui ca e copiata, in rest internetul si cartile de bucate sunt cat lumea, de inovatii si modificari de retete nu mai spun.

  51. aura Spain Internet Explorer Windows says:

    Am gasit site`ul din intamplare. Am ramas impresionata de retete si prezentare. Felicitari!!!!!!!!!!! :-P

  52. Mª Luz Spain Internet Explorer Windows says:

    Hola siento muchísimo no hablar tú idioma pero quería felicitarte por éste precioso pan de flor. Hoy he preparado uno siguiendo tus instrucciones y me gustaría ponerlo en mi blog porque está buenisímo. Por supuesto pondré un link a tu blog y al de Michelle porque es ahí donde lo he visto. Felicidades por tus recetas son todas estupendas. Un saludo y encantada de conocer tu cocina.

  53. Mihaela Romania Mozilla Firefox Windows says:

    Arata divin painica asta!!!! :lol: Nu cred ca are importanta de unde e reteta, munca e a ta si te felicit pentru tot ce faci pentru noi,cititorii tai.Felicitari!

  54. raluca Romania Internet Explorer Windows says:

    :) arata extraordinar

  55. florentina Italy Mozilla Firefox Windows says:

    f f f f buna painica si ffff estetica.felicitari :X

  56. alina Spain Internet Explorer Windows says:

    tocmai am terminat de facut… si papat panita!
    excelenta reteta!felicitari pentru site si multumim mult pentru retete!
    mult succes in continuare iti doresc!
    pupici!!! >:D< :-bd :-bd

  57. Dei Romania Internet Explorer Windows says:

    Dupa ce am incercat Paine pentru micul dejun, care a fost absolut delicioasa, acum a venit randul alteia, de aceea ma apuc de treaba, si revin cu aprecieri, la aspect nota 20 , sa vedem cum e cu gustul si cu pastrarea. Pup

  58. Monica Romania Internet Explorer Windows says:

    Painica este superba si ca aspect si la gust, am incercat-o de Paste. Acum vreau sa incerc Braduletul de craciun, Felicitari pentru site, este foarte frumos si util.
    Sarbatori fericite si spor la gatit.

  59. Dei Romania Internet Explorer Windows says:

    Nota 20 : Aspect (10) Gust (10) FELICITARI !!!! Si MULTUMESC !!!

  60. gionetta Germany Mozilla Firefox Windows says:

    Es ist absolut klasse!!! So eien schöne Sonnenblume, noch dazu gebacken. Ich werde sie zu Ostern machen und sie wird unser Festtagsbrot. Viele Dank dafür! Schöne Grüsse aus Deutschland!

  61. evelina Italy Google Chrome Windows says:

    felicitari. e incredibil cu ce bunatati ma ajuti. e prima data cand comentez. ador bunatatile tale…. asta chiar trebuie sa incerc sa o prepar…. :-bd < :-P aceasta paine o sa o prepar de ziua mea + vreun dulce de al tau. sper sa-mi iasa bine :wink: :wink: :wink:

  62. Sofía Spain Google Chrome Windows says:

    He llegado a tu blog por casualidad y tengo que decirte que me gusta mucho. Me gustaría copiar algunas recetas, como por ejemplo esta, pero hay algunas que al traducirlas con el traductor de google las traduce mal y no las entiendo, pero ésta intentaré hacerla. Saludos desde España

  63. Tedi Bulgaria Mozilla Firefox Windows says:

    Love it!!! It’s so tasty and the shape is just unique! BRAVO!!! I’ll surprise my family :)

  64. Laura Romania Google Chrome Windows says:

    Am testat si eu reteta azi si a iesit grozava painica, cu petalele putin crocante si miezul pufos :) . Am avut prieteni in vizita si le parea efectiv rau sa o manance… pana la urma s-au incumetat, dar nu inainte de o lunga sedinta foto in care toti s-au fotografiat cu ea. Multumesc tare mult de reteta. Ai un blog minunat.

  65. marianadin Romania Mozilla Firefox Windows says:

    am facut si eu painica si mi-a iesit foarte frumoasa, multumesc de reteta

  66. mihaela Italy Internet Explorer Windows says:

    am facut painica si mi-a iesit super. ms pt reteta!!! :-bd

  67. oana Romania Google Chrome Windows says:

    Buna iulia, felicitari pentru site, pentru retete si in primul rand pentru pasiune.. Am facut si eu painica astazi si a iesit o capodopera; bineinteles nu e meritul meu ci al retetei si modalitatea de prezentare a retetei de catre tine. multumesc mult.. am o intrebare: nu s-ar putea face si dulce, gen cozonac, pasca? Se apropie sarbatorile si ma gandeam sa fac niste surprize.. Multumesc mult si multa inspiratie in continuare. cu drag, Oana

  68. nelica Romania Google Chrome Windows says:

    Arata foarte frumos. FELICITARI, cred ca este foarte buna, dar mie imi place piinea traditionala

  69. Antonella Czech Republic Internet Explorer Windows says:

    Draga Iulia!
    Painea aceasta arata minunat! Am facut-o si eu (dupa reteta postata de tine, cu ani in urma), o mai fac si azi cu anumite ocazii… pt. ca este foarte estetica! O duc “cadou”, cand merg in vizita! ;) Iti doresc o zi buna… Praga te saluta!

  70. Adriana Belgium Internet Explorer Windows says:

    Beautiful bread, fantastic pictures, I must try this one of these days. Thank you!

Speak Your Mind

*

=P~ <:-P ;;) :wink: :oops: :cry: :X :P :D :-bd :-? :) :(