Tiramisu cu căpșuni

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Torturi
  3. Tiramisu cu căpșuni

Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Ingrediente:
Tiramisu cu capsuni
750g capsuni
1 pachet piscoturi (400g)
600g mascarpone
250ml frisca lichida
180g zahar pudra

Cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Frisca pentru ornate
Cacao pentru pudrat

Mod de preparare:
Spalam capsunile, le indepartam coditele si le taiem in bucatele mici.
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste (de preferinta, frisca ar trebui sa fie pastrata in frigider pana in momentul prepararii, este foarte important sa fie cat de rece se poate pentru a se intari mai bine).
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Intr-un castron punem branza mascarpone, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Tiramisu cu capsuni
Peste compozitia rezultata adaugam frisca batuta si mixam din nou pana la omogenizare.
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem de inaltimea tavii in care vom asambla tiramisu. Celelalte piscoturi care ne raman le vom pune pe fundul tavii iar cu alta parte vom forma un strat in interiorul tortului.
Tiramisu cu capsuni
Punem intr-o farfurie cafea gata preparata, iar – inainte de a pune piscoturile in tava, le trecem prin cafea pe ambele parti.
Tiramisu cu capsuni
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili. Mai intai vom aranja piscoturile taiate si inmuiate in cafea, de jur imprejurul tavii.
Tiramisu cu capsuni
Dupa ce am pus piscoturile in jurul tavii, inmuiem alte piscoturi in cafea si formam pe fundul tavii un strat de piscoturi.
Tiramisu cu capsuni
Peste stratul de piscoturi intindem 1/3 din crema de mascarpone si frisca.
Tiramisu cu capsuni
Peste crema punem jumatate din capsuni, pe care le imprastiem uniform pe toata suprafata.
Tiramisu cu capsuni
Urmeaza din nou un strat de piscoturi pe care le inmuiem in cafea, peste care vom intinde din nou crema, de aceasta data jumatate din cat ne-a mai ramas.
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Presaram peste crema bucatelele de capsuni ce ne-au mai ramas.
Tiramisu cu capsuni
Intindem peste capsuni crema care ne-a mai ramas.
Tiramisu cu capsuni
Ornam cu frisca, dupa preferinte.
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Iar peste frisca pudram cacao, pe toata suprafata. Punem tiramiu la frigider, de preferinta de pe o zip e alta pentru a se imbina toate aromele intre ele. A doua zi, scoatem peretii tavii si servim. Are un gust divin !!
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu