Ingrediente:
750g capsuni
1 pachet piscoturi (400g)
600g mascarpone
250ml frisca lichida
180g zahar pudra
Cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Frisca pentru ornate
Cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Spalam capsunile, le indepartam coditele si le taiem in bucatele mici.
Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste (de preferinta, frisca ar trebui sa fie pastrata in frigider pana in momentul prepararii, este foarte important sa fie cat de rece se poate pentru a se intari mai bine).
Intr-un castron punem branza mascarpone, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Peste compozitia rezultata adaugam frisca batuta si mixam din nou pana la omogenizare.
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem de inaltimea tavii in care vom asambla tiramisu. Celelalte piscoturi care ne raman le vom pune pe fundul tavii iar cu alta parte vom forma un strat in interiorul tortului.
Punem intr-o farfurie cafea gata preparata, iar – inainte de a pune piscoturile in tava, le trecem prin cafea pe ambele parti.
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili. Mai intai vom aranja piscoturile taiate si inmuiate in cafea, de jur imprejurul tavii.
Dupa ce am pus piscoturile in jurul tavii, inmuiem alte piscoturi in cafea si formam pe fundul tavii un strat de piscoturi.
Peste stratul de piscoturi intindem 1/3 din crema de mascarpone si frisca.
Peste crema punem jumatate din capsuni, pe care le imprastiem uniform pe toata suprafata.
Urmeaza din nou un strat de piscoturi pe care le inmuiem in cafea, peste care vom intinde din nou crema, de aceasta data jumatate din cat ne-a mai ramas.
Presaram peste crema bucatelele de capsuni ce ne-au mai ramas.
Intindem peste capsuni crema care ne-a mai ramas.
Ornam cu frisca, dupa preferinte.
Iar peste frisca pudram cacao, pe toata suprafata. Punem tiramiu la frigider, de preferinta de pe o zip e alta pentru a se imbina toate aromele intre ele. A doua zi, scoatem peretii tavii si servim. Are un gust divin !!
2 comentarii. Leave new
Este nemaipomenit, l-am facut si ne-am lins pe degete. Am salvat reteta 🙂 Multumesc mult.
Cu drag, Camelia. Poti incerca si tiramisu simplu: https://gourmandine.ro/torturi/tiramisu/