Pentru coca:
150g branza dulce de vaci
100g zahar
1 plic zahar vanilinat Dr. Qetker
Un varf de cutit de sare
4 linguri ulei
4 linguri lapte
2 galbenusuri
300g faina
1 plic praf de copt – Dr. Qetker
Pentru umplutura:
1kg pulpa piersici (cantitatea este fara sambure si coaja)
8 linguri zahar tos
2 linguri pesmet
400g gem de caise
Pentru bezea:
4 albusuri
8 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Spalam piersicile, le curatam de coaja, le scoatem samburele, le taiem feliute si le punem intr-un castron. Adaugam zahar peste fructe si le lasam 30 minute pana se topeste zaharul, apoi le punem intr-un strecurator, pentru a se scurge sucul rezultat.
Intr-un alt bol punem branza dulce, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, un varf de cutit de sare, uleiul, laptele, ouale, faina si praful de copt. Din toate aceste ingrediente framantam o coca, pe care o intindem intr-o patura de jumatate de centimetru, apoi o punem intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil. Se aseaza deasupra tartei o foaie de hartie de copt pe care se pun boabe de orez sau fasole uscata, pentru a nu lasa aluatul sa creasca, si se da la cuptor 10 minute la foc mic.
Dupa 10 minute scoatem tarta, indepartam foaia de copt, pudram interiorul tartei cu pesmet, peste punem gemul de caise pe care il intindem pe toata suprafata si adaugam feliile de piersici puse la scurs, in prealabil. Punem tarta la cuptor pentru inca 20 minute.
Intre timp batem albusurile spuma cu mixerul si adaugam si zaharul. Scoatem tarta din cuptor, dup acele 20 de minute, ornam tarta deasupra cu spum de albusuri, dupa preferinte si o mai lasam la cuptor inca aproximativ 25 -30 minute, la foc mic, pana bezeaua de deasupra devine aurie.