500g ricotta
4 oua
150g zahar
4 linguri faina
100g bobite de ciocolata
2 plicuri zahar vanilinat
2 esente de rom Dr. Qetker
Un varf lingurita sare
Coaja rasa de lamaie (nu e obligatoriu, eu nu am pus)
Margarina pentru uns tava
Biscuiti pentru tapetat
Zahar pudra pentru pudrat tarta, la final
Mod de preparare:
Luam un castron si faramitam foarte bine biscuitii in el. Eu am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am faramat foarte usor, in pumn.
Separam albusurile de galbenusuri, le punem intr-un castron si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam apoi peste ele 4 linguri de zahar tos din cantitatea totala de 150g necesara pentru toata tarta si mixam pana spuma devine mai consistenta.
Intr-un alt castron punem galbenusurile, le frecam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi pliculetul de zahar vanilinat, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
Adaugam galbenusurile astfel preparate peste spuma de albusuri, amestecam, adaugam faina in ploaie, amestecam din nou usor, de jos in sus, adaugam branza ricotta si in final bobitele de ciocolata si amestecam pana la omogenizare.
Ungem o tava cu margarina, punem un strat de biscuiti faramati cam de jumatate de centimetru si turnam peste compozitia obtinuta mai sus. Punem tarta in cuptorul preincalzit si o lasam 50 minute. Mie mi s-a cam ars pe margini dar am indepartat arsura si pot spune ca in final am fost chiar incantata de cum a aratat. Dupa ce se raceste o pudram cu zahar pudra si o putem orna cu floricele de ciocolata.