Ciorbă rădăuțeană

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Supe, ciorbe, borsuri
  3. Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ingrediente:
Ciorba radauteana
6 pulpe de pui (600g)
3 morcovi potriviti
2 pastranaci potriviti
130g telina
2 ardei capia
1 ceapa mare
7 catei de usturoi
Patrunjel verde tocat marunt
3 galbenusuri
200g smantana
Sare si piper dupa gust
30 – 50 ml otet (aici, cantitatea este la aprecierea fiecaruia, dupa plac)

Mod de preparare:
Incepem cu legumele si zarzavaturile. Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii. Apoi spalam toate legumele sub jet de apa.
Ciorba radauteana
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Ciorba radauteana
Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam foarte marunt.
Ciorba radauteana
Pulpele de pui le curatam si le spalam.
Ciorba radauteana
Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pulpele de pui.
Ciorba radauteana
Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia.
Ciorba radauteana
Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce atat carnita cat si legumele sunt fierte.
Ciorba radauteana
Dupa 45 minute, totul este fiert, asa ca scoatem atat legumele cat si carnita intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o tragem de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnita.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Dupa ce s-au scurs si racit putin, tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem deasemenea cubulete.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un castron si le pisam cu blenderul vertical pana obtinem un piure.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Carnita dupa ce este scursa si racita putin (atat cat san u ne arda la mana), o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasiute mici asa cum am facut eu sau o taiem cubulete.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol 350 ml supa.
Ciorba radauteana
In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn.
Ciorba radauteana
Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenoizare.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
In compozitia rezultata adaugam usturoiul dat pe razatoare, amestecam din nou.
Ciorba radauteana
In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o (cei 300ml) si amestecam, pana se omogenizeaza complet.
Ciorba radauteana
Cand avem totul pregatit, punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnea si legumele. Adaugam in supa piureul obtinut din ceapa, telina si pastranaci si amestecam.
Ciorba radauteana
Adaugam in supa si carnea scoasa de pe oase si maruntita.
Ciorba radauteana
Mai adaugam si morcovii si ardeii taiati cubulete. Si amestecam.
Ciorba radauteana
Peste acesta ciorbita formata, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Condimentam cu sare si piper dupa gust, ii mai dam un clocot, dupoa care tragem oala deoaparte si adaugam otetul.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata.
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Este o ciorba delicioasa, merita sa o incercati macar o data pentru a decide apoi daca este sau nu pe placul si gustul dumneavoastra. Pofta buna!!
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la
Meniu