Ingrediente:
6 pulpe de pui (600g)
3 morcovi potriviti
2 pastranaci potriviti
130g telina
2 ardei capia
1 ceapa mare
7 catei de usturoi
Patrunjel verde tocat marunt
3 galbenusuri
200g smantana
Sare si piper dupa gust
30 – 50 ml otet (aici, cantitatea este la aprecierea fiecaruia, dupa plac)
Mod de preparare:
Incepem cu legumele si zarzavaturile. Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii. Apoi spalam toate legumele sub jet de apa.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam foarte marunt.
Pulpele de pui le curatam si le spalam.
Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pulpele de pui.
Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia.
Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce atat carnita cat si legumele sunt fierte.
Dupa 45 minute, totul este fiert, asa ca scoatem atat legumele cat si carnita intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o tragem de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnita.
Dupa ce s-au scurs si racit putin, tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem deasemenea cubulete.
Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un castron si le pisam cu blenderul vertical pana obtinem un piure.
Carnita dupa ce este scursa si racita putin (atat cat san u ne arda la mana), o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasiute mici asa cum am facut eu sau o taiem cubulete.
Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol 350 ml supa.
In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn.
Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenoizare.
In compozitia rezultata adaugam usturoiul dat pe razatoare, amestecam din nou.
In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o (cei 300ml) si amestecam, pana se omogenizeaza complet.
Cand avem totul pregatit, punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnea si legumele. Adaugam in supa piureul obtinut din ceapa, telina si pastranaci si amestecam.
Adaugam in supa si carnea scoasa de pe oase si maruntita.
Mai adaugam si morcovii si ardeii taiati cubulete. Si amestecam.
Peste acesta ciorbita formata, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, ii mai dam un clocot, dupoa care tragem oala deoaparte si adaugam otetul.
Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata.
Este o ciorba delicioasa, merita sa o incercati macar o data pentru a decide apoi daca este sau nu pe placul si gustul dumneavoastra. Pofta buna!!
4 comentarii. Leave new
Cea mai reușită ciorbita rădăuțeană făcută de mine după această rețetă ❤️❤️❤️❤️Va mulțumesc!
Mulțumiri! Te mai așteptăm să încerci și alte rețete. Poți face și niște poze, pentru a ți le publica aici https://gourmandine.ro/retete-pe-categorii/retete-incercate/ , cu acordul tău.
Singura rețetă care o fac de Rădăuțeană! Extraordinară! Mulțumesc frumos! 🥰😍
Cu drag. Te mai așteptăm să încerci și alte rețete!