Ciorbă de salată cu lapte

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ciorba de salata
Ciorba de salata
Ciorba de salata
Ingrediente:
Ciorba de salata
1 capatana mare de salata creata sau normala
1 l lapte
250ml apa
150g slaninuta
1 lingura faina
4 catei usturoi

Smantana, iaurt sau otet pentru adaugat, dupa preferinte in farfurie.

Mod de preparare:
Luam capatana de salata, rupem salata de pe cotor si o spalam sub jet de apa, dupa care o punem la scurs intr-un strecurator.
Ciorba de salata
Ciorba de salata
Taiem slaninuta cubulete marunte, si o punem intr-o oala la calit.
Ciorba de salata
Ciorba de salata
Cand slaninuta este calita, adaugam lingura de faina si lasam sa se rumeneasca putin – atentie, nu trebuie sa se arda.
Ciorba de salata
Adaugam peste acest rantas apa si laptele si lasam sa dea in clocot.
Ciorba de salata
Cand a dat in clocot, adaugam salata, condimentam cu sare dupa gust si lasam sa mai dea din nou totul in clocot.
Ciorba de salata
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica. Cand ciorba este gata, adaugam si usturoiul.
Putem servii ciorba adaugand in farfurie o lingura de iaurt, smantana sau otet. Deasemenea, ciorbita este un deliciu servita cu paine prajita.
Ciorba de salata
Ciorba de salata
Ciorba de salata
Ciorba de salata
Ciorba de salata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la ciorbe ardelenesti, corba cu slanina, ingrediente ciorba, salata verde