Ingrediente:
1 capatana mare de salata creata sau normala
1 l lapte
250ml apa
150g slaninuta
1 lingura faina
4 catei usturoi
Smantana, iaurt sau otet pentru adaugat, dupa preferinte in farfurie.
Mod de preparare:
Luam capatana de salata, rupem salata de pe cotor si o spalam sub jet de apa, dupa care o punem la scurs intr-un strecurator.
Taiem slaninuta cubulete marunte, si o punem intr-o oala la calit.
Cand slaninuta este calita, adaugam lingura de faina si lasam sa se rumeneasca putin – atentie, nu trebuie sa se arda.
Adaugam peste acest rantas apa si laptele si lasam sa dea in clocot.
Cand a dat in clocot, adaugam salata, condimentam cu sare dupa gust si lasam sa mai dea din nou totul in clocot.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica. Cand ciorba este gata, adaugam si usturoiul.
Putem servii ciorba adaugand in farfurie o lingura de iaurt, smantana sau otet. Deasemenea, ciorbita este un deliciu servita cu paine prajita.