Ciorba de perisoare, o alta adevarata delicatesa, pe langa ciorba radauteana, este tot mai preferata prin bucatariile din tara. Iata si reteta:
Ingrediente:
Pentru compozitia de perisoare:
650g carne tocata de porc
100g orez
2 linguri ulei
1 ou crud
Sare dupa gust
500ml bulion
3 litrii apa aproximativ
1 morcov
1 pastranac
130g telina
1 ceapa
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru calit
Patrunjel proaspat pentru adaugat, la servire
Mod de preparare:
Curatam si spalam zarzavaturile.
Taiem cubulete mici toate zarzavaturile.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Carnea tocata o punem intr-un castron incapator. Adaugam orezul ales si spalat in prealabil, uleiul si oul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena.
Din compozitia rezultata formam perisoarele, bilute cat o nuca pe care le formam intre palme.
Intr-o oala punem putin ulei, adaugam zarzavaturile si le lasam putin la calit, 2-3 minute.
Adaugam in oala si ceapa, bulionul, apa si sarea si lasam pe foc sa dea in clocot.
Cand clocoteste, adaugam (rand pe rand) perisoarele in oala si lasam la fiert aproximativ 35 – 45 minute.
Cand ciorbita este fiarta, o stingem si adaugam patrunjelul tocat foarte marunt.