Ciorbă de perișoare

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ciorba de perisoare, o alta adevarata delicatesa, pe langa ciorba radauteana, este tot mai preferata prin bucatariile din tara. Iata si reteta:
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ingrediente:
Ciorba de perisoare
Pentru compozitia de perisoare:
650g carne tocata de porc
100g orez
2 linguri ulei
1 ou crud
Sare dupa gust
500ml bulion
3 litrii apa aproximativ
1 morcov
1 pastranac
130g telina
1 ceapa
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru calit
Patrunjel proaspat pentru adaugat, la servire

Mod de preparare:
Curatam si spalam zarzavaturile.
Ciorba de perisoare
Taiem cubulete mici toate zarzavaturile.
Ciorba de perisoare
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Ciorba de perisoare
Carnea tocata o punem intr-un castron incapator. Adaugam orezul ales si spalat in prealabil, uleiul si oul.
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena.
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Din compozitia rezultata formam perisoarele, bilute cat o nuca pe care le formam intre palme.
Ciorba de perisoare
Intr-o oala punem putin ulei, adaugam zarzavaturile si le lasam putin la calit, 2-3 minute.
Ciorba de perisoare
Adaugam in oala si ceapa, bulionul, apa si sarea si lasam pe foc sa dea in clocot.
Ciorba de perisoare
Cand clocoteste, adaugam (rand pe rand) perisoarele in oala si lasam la fiert aproximativ 35 – 45 minute.
Ciorba de perisoare
Cand ciorbita este fiarta, o stingem si adaugam patrunjelul tocat foarte marunt.
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la ciorbe, perisoare