Ingrediente:
Cantitatile ingredientelor raman la aprecierea fiecaruia, depinde de cata salata dorim sa facem si ce gust vrem sa-i dam.
Sfecla rosie
Hrean radacina
Otet
Zahar
Sare
Mod de preparare:
Curatam hreanul, il spalam bine si il dam pe razatoarea mica.
Spalati bine sfecla sub jet de apa.
Puneti sfecla intr-o oala, adaugati apa peste cat sa o acopere bine, adaugati si un praf de sare si lasati la fiert. 1 ora – 1 ora si jumatate, verificati din cand in cand si o scoateti cand este indeajuns de patrunsa.
Dupa ce a fiert o puneti la scurs intr-o strecuratoare si o lasati la racit..
Dupa ce sfecla s-a racit, o curatati si o dati pe razatoarea mare intr-un bol.
Adaugam peste sfecla: zahar, hreanul ras, otet si sare. Cantitatea acestor ingrediente o stabileste fiecare dupa gust, apoi amestecam bine.
Salatica este gata de servit, simpla sau alaturi de friptura sau orice altceva ne place.