Prăjitură Lingouri londoneze

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Ingrediente:
Lingouri londoneze
Pentru blat
6 galbenusuri
350g zahar
1 plic zahar vanilinat dr. Qetker
Un varf lingurita sare de lamaie (nu e obligatoriu)
250g faina
250g margarina Rama

Pentru bezea
6 albusuri
8 linguri zahar
200g migdale macinate
1 borcan gem de caise
100g migdale maruntite

Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un castron, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, un varf de lingurita sare de lamaie – nu este obligatoriu, eu data viitoare nu mai pun – si amestecam totul pana obtinem o spuma. Adaugam faina in ploaie, putin cate putin si amestecam continu, adaugam si margarina si amestecam pana la omogenizare.
Lingouri londoneze
Albusurile le punem intr-un alt bol, le batem spuma cu mixerul, adaugam opt linguri de zahar tos si migdalele macnate si amestecam, pana se incorporeaza totul.
Lingouri londoneze
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem blatul, il intindem si nivelam uniform, peste adaugam gemul de caise si deasupra punem spuma de albusuri cu migdale si zahar. Presaram peste prajitura samburi zdrobiti de migdale si introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 50-60 minute. Imediat dupa ce s-a copt, taiem prajitura in patratele.
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze
Lingouri londoneze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.