Prăjitură cu mere și bezea

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Va recomand sa incercati aceasta reteta, rezulta o prajiturica delicioasa, fina si usoara si foarte simplu de preparat.

Ingrediente:
Prajitura cu mere si bezea
2kg mere
130g zahar tos
2 pliculete de zahar vanilinat

Pentru blat:
300g faina
5 galbenusuri
250g zahar tos
180ml ulei
125ml apa clocotita
Coaja rasa de la o lamiae
1 pliculet drojdie uscata
1 pliculet praf de copt
Zeama de la o lamaie (in care vom stinge praful de copt)

Pentru bezea:
5 albusuri
170g zahar tos

Mod de preparare:
Spalam merele sile curatam le coaja.
Prajitura cu mere si bezea
Dam merele pe razatoarea mere, pana la cotor. Punem merele razalite intr-o cratita si le calim impreuna cu zaharul tos si 2 pliculete de zahar vanilinat.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Dupa ce s-au calit indeajuns, se iau de pe foc si se lasa la racit.
Prajitura cu mere si bezea
Radem coaja de la o lamaie.
Prajitura cu mere si bezea
Stoarce sucul de la o lamaie.
Prajitura cu mere si bezea
In sucul de lamaie, turnam pliculetul de praf de copt si amestecam pana la dizolvare.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Intr-un castron punem galbenusurile peste care adaugam zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma albicioasa.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Peste spuma obtinuta adaugam uleiul si mixam intruna.
Prajitura cu mere si bezea
Adaugam apa clocotita si mixam foarte repede.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
In compozitia rezultata adaugam pliculetul de drojdie uscata si mixam.
Prajitura cu mere si bezea
Adaugam si sucul de lamaie cu praful de copt stins si mixam din nou.
Prajitura cu mere si bezea
Adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare si amestecam pana se incorporeaza totul.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
In aceasta compozitie, adaugam faina in ploaie, putin cate putin si amestecam cu o spatula usor, de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena. Cantitatea de faina pe care o adaugati poate varia, depinde si de calitatea fainii. Aluatul trebuie sa curga in falduri, deci nici prea subtire nici prea gros. Eu am adaugat 300 g faina, puteti incerca cu cantitatea asta.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.
Prajitura cu mere si bezea
Turnam blatul obtinut in tava.
Prajitura cu mere si bezea
Il repartizam egal in toata tava si il uniformizam la suprafata.
Prajitura cu mere si bezea
Adaugam merele calite si racite in prealabil si le repartizam egal peste toata suprafata blatului, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem prajiturica la foc mic spre mediu, timp de 35-40 minute.
Prajitura cu mere si bezea
Cat timp prajitura sta la cuptor, punem albusurile intr-un castron si le batem spuma.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Dupa cateva minute de mixat cand albusele s-au spumat deja, adaugam si zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Cu 5 minute inainte de a fi gata prajitura, o scoatem din cuptor si adaugam spuma de albusuri peste, intinzand-o egal pe toata suprafata cu o spatula.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Cu o furculita, tragem santulete prin bezea.dupa care introducem din nou tava cu prajitura la cuptor si o mai lasam in cuptor pana ce bezeaua prinde o usoara crusta aurie.
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura cu mere din cuptor si o lasam la racit. Este delicioasa si va asigur ca din acest motiv nu va rezista mult pentru ca va fi papata rapid.. 🙂
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la bezele, mere, preparare prajituri