Prăjitură cu caise

  1. Rețete Gourmandine
  2. Prajituri
  3. Prăjitură cu caise

Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Ingrediente:
Prajitura cu caise
1kg caise (fara samburi)
8 linguri zahar tos
160g margarina
200g zahar pudra
4oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
360g faina
1 plic budinca de vanilie

Mod de preparare:
Spalam caisele, le indepartam samburii, le taiem in doua si le punem intr-un castron. Peste caise adaugam 8 linguri zahar tos si lasam totul la marinat 30 -40 minute, pana se topeste zaharul. Se pun apoi intr-un strecurator la scurs.
Prajitura cu caise
Luam un bol, punem in el margarina, adaugam zaharul pudra si mixam. Adaugam zaharul vanilinat si 4 galbenusuri si mixam din nou. La final, adaugam praful de budinca si mixam.
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Faina o punem intr-un castron si o amestecam cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
Adaugam faina peste compozitia cu margarina preparata mai inainte, adaugam si 300ml din sucul rezultat din scurgerea caiselor – daca nu s-a scurs prea mult suc, ce s-a scurs diluam cu apa pana obtinem cantitatea dorita adica 300ml – si amestecam totul.
Intr-un castron punem albusurile si le batem spuma cu mixerul dupa care le incorporam in compozitia rezultata. Amestecam usor cu o spatula pana la omogenizare.
Prajitura cu caise
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina punem compozitia, adaugam caisele scurse, in prealabil – eu le-am pus cu partea interioara in jos – si dam prajitura la cuptor timp de 40 minute.
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Prajitura cu caise
Reteta am preluat-o de la Laura S, cu unele mici modificari. Este o reteta delicioasa. Multumesc Laura S, pentru asa o reteta minunata. Reteta originala aici: http://laurasleckerbissen.blogspot.com/2008/07/prajitura-simpla-cu-caise.html.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu