Plăcintă cu brânză (Torta di ricotta)

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Prajituri
  3. Plăcintă cu brânză (Torta di ricotta)

Plăcintă cu brânză (Torta di ricotta)
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Ingrediente:
Torta di ricotta
500g faina
500g branza ricotta *
250g zahar tos
40g margarina Rama
6 oua
2 esente de rom Dr.Qetker
2 plicuri zahar vanilinat Dr. Qetker
1 plic praf de copt Dr. Qetker
Un praf de sare

Mod de preparare:
Spargem ouale si le punem intr-un castron mare. Adaugam peste oua zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma.
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Adaugam ricotta si mixam din nou pana se inglobeaza bine in compozitie.
Torta di ricotta
Adaugam margarina si iar mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Torta di ricotta
Peste compozitia rezultata adaugam faina, zaharul vanilinat, praful de copt, putina sare si 2 esente de rom. Mixam totul, pana obtinem compozitia finala.
Torta di ricotta
Luam o forma sau o tava, o ungem cu margarina, o tapetam cu faina si turnam comozitia in ea. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 50-60 minute la foc mic si mediu, pana prinde o culoare usor aurie. Putem face testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor, pentru a testa daca este coapta. Cand se raceste, o pudram cu zahar pudra. Se serveste alaturi de o cafeluta sau simplu ca o prajiturica dulce. Este ca un fel de chec.
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Torta di ricotta
Torta di ricotta
* Ricotta se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului. De aici provin mici diferențe de consistență și chiar de gust între ricotta și urdă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu