Ingrediente:
500g faina
500g branza ricotta *
250g zahar tos
40g margarina Rama
6 oua
2 esente de rom Dr.Qetker
2 plicuri zahar vanilinat Dr. Qetker
1 plic praf de copt Dr. Qetker
Un praf de sare
Mod de preparare:
Spargem ouale si le punem intr-un castron mare. Adaugam peste oua zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma.
Adaugam ricotta si mixam din nou pana se inglobeaza bine in compozitie.
Adaugam margarina si iar mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Peste compozitia rezultata adaugam faina, zaharul vanilinat, praful de copt, putina sare si 2 esente de rom. Mixam totul, pana obtinem compozitia finala.
Luam o forma sau o tava, o ungem cu margarina, o tapetam cu faina si turnam comozitia in ea. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 50-60 minute la foc mic si mediu, pana prinde o culoare usor aurie. Putem face testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor, pentru a testa daca este coapta. Cand se raceste, o pudram cu zahar pudra. Se serveste alaturi de o cafeluta sau simplu ca o prajiturica dulce. Este ca un fel de chec.
* Ricotta se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului. De aici provin mici diferențe de consistență și chiar de gust între ricotta și urdă.