Negresă cu banane

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Prajituri
  3. Negresă cu banane

Negresa cu banana
Negresa cu banana
Negresa cu banana
Ingrediente:
Negresa cu banana
3 banane bine coapte
6 oua
240g unt
320g ciocolata ( eu am folosit Poiana amaruie)
200g faina
320g zahar tos
1 pliculet praf de copt
Sucul de la ½ lamaie
Unt si faina pentru tapetat tava
Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Mod de preparare:

Curatam bananele si le taiem cubulete marunte, dupa care le punem intr-un bol si le stropim cu sucul de la jumatate de lamaie pentru a nu oxida.
Negresa cu banana
Negresa cu banana
Intr-un alt bol amestecam faina cu 1 pliculet de praf de copt.
Negresa cu banana
Taiem untul cubulete si il punem intr-o cratita. Peste cubuletele de unt adaugam patratelele de ciocolata si punem totul la topit la foc mic, amestecand incontinu.
Negresa cu banana
Dupa ce s-au topit atat untul cat si ciocolata, stingem focul, adaugam zaharul tos si amestecam fara foc, pana se topeste zaharul.
Negresa cu banana
Negresa cu banana
Dupa ce zaharul s-a topit, lasam compozitia la racit, pana devine calduta.
Dupa racire, incepem sa adaugam ouale in compozitie, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se incorporeaza complet, de preferat este sa folositi telul pentru amestecat, merge foarte repede si usor.
Negresa cu banana
Negresa cu banana
Cand toate ouale au fost incorporate, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana la omogenizare.
Negresa cu banana
Ungem cu unt o tava de 20/30cm, o tapetam cu faina si turnam ½ din compozitia obtinuta in tava.
Negresa cu banana
Peste compozitia din tava presaram jumatate din cubuletele de banane.
Negresa cu banana
Peste cubuletele de banana presarate, adaugam restul de compozitie, astfel incat sa fie distribuita uniform peste toata suprafata.
Negresa cu banana
Apoi adaugam deasupra, uniform, restul de cubulete de banana, dupa care punem prajitura in cuptorul preincalzit si o lasam la copt pentru 55-60 minute. Timpul de coacere este relativ, fiecare poate face testul cu scobitoarea si poate scoate prajitura din cuptor cand considera ca este indeajuns de coapta.
Negresa cu banana
Si, iata, asa arata Negresa cu banane, proaspat scoasa din cuptor. DELICIOASA!!! Lasati prajitura la racit si o puteti servi pudrata cu zahar pudra.
Negresa cu banana
Negresa cu banana
Negresa cu banana
Negresa cu banana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed