Ingrediente:
1kg maruntaie miel (eu am avut: ficat, rinichi, inima, plamani)
3 cepe
1 lingura vegeta
1 lingurita boia dulce de ardei
Sare si piper dupa gust
3 frunze dafin
250ml apa
Ulei
Mod de preparare:
Luam maruntaiele de miel, le curatam, le spalam si le taiem cubulete mici.
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei incins.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam boiaua dulce de ardei si amestecam.
Adaugam imediat in cratita si maruntaiele taiate cubulete (ATENTIE, nu adaugam si ficatul, pentru ca ficatul se face foarte repede, asa ca il vom adauga mai spre sfarsit), condimentam cu vegeta si piper, amestecam si lasam totul pe foc 10 minute.
Dupa 10 minute, in functie de cat suc si-au lasat maruntaiele, mai adaugam si putina apa, atat cat toate maruntaiele sa fie acoperite. Eu am adaugat 250ml apa. Adaugam si 3 frunze de dafin. Lasam apoi sa fiarba circa 30 minute, timp in care daca scade apa mai putem adauga cate putin.
Dupa 30 minute de fiert, adaugam ficatul si mai lasam totul la fiert 15 minute.
La sfarsit, cand tocanita este gata, tocam leustean verde si il adaugam in tocanita. Mai dam un clocot si stingem tocanita.
2 comentarii. Leave new
Nemaipomenit. ..o bunătate
Multumiri, Octavian!