Tocăniță de porc mistreț cu garnitură de cartofi nature

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Tocăniță de porc mistreț cu garnitură de cartofi nature

Tocăniță de porc mistreț cu garnitură de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Ingrediente:
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Pentru marinata:
1 ceapa
1 morcov
150g telina
Sare, dupa gust
250ml vin alb

Pentru tocanita:
1kg carne mistret
1 ardei gras
2 cepe medii
1 lingura vegeta
1 lingurita boia dulce de ardei
Sare, dupa gust
2 frunze de dafin
Ulei pentru prajt

Pentru cartofii nature:
1kg si ½ cartofi
1 praz
3 linguri cu varf de margarina Rama
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Pentru pregatirea marinatei in care tinem carnea de pe o zi pe alta, incepem prin a spala carnea de mistret.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Curatam si taiem ceapa solzisori mai mari, morcovul rondele, telina bucatele intr-un castron si adaugam peste 250ml vin alb si aproximativ 1l apa. Adaugam si carnea peste zarzavaturi si ceapa si amestecam totul – daca apa nu este suficienta cat sa copere carnea, completam cu apa. Lasam carnea in aceasta marinata de pe o zip e alta in frigider.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
A doua zi, scoatem carnea, zarzavaturile si ceapa din marinata, le punem intr-un strecurator, le dam sub jet de apa si le spalam bine. Alegem zarzavaturile si ceapa de carne le punem pe fiecare in strecuratoare separate si le lasam la scurs.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Acum, trecem la prepararea tocanitei. Curatam si taiem cepele marunt.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Spalam si taiem cubulete marunte ardeiul.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Intr-o cratita punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam si ardeiul.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Cand ardeiul este destul de calit, adaugam zarzavaturile si ceapa si lasam totul pe foc 5 minute. Dupa cele 5 minute adaugam boiaua dulce de ardei si mai lasam 1 minut.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Adaugam imediat carnea de mistret pe care o taiem cubulete in prealabil. Condimentam cu vegeta – sare daca mai este cazul, dupa gust, adaugam 2 frunze de dafin si lasam pe foc cam o ora si jumatate, pana carnea devine moale si bine facuta.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Alaturi de tocanita servim o garniture de cartofi nature. Curatam carofi de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Punem cartofii intr-o cratita, adaugam pste ei apa cat sa-i acopere bine si saram. Ii lasam la fiert cam 30 minute dupa care ii scoatem intr-un strecurator si ii lasam putin la scurs.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Intre timp, spalam prazul, il taiem rondele si il punem la calit intr-o cratita in trei linguri de margarina, adaugam sare si piper dupa gust. Punem peste praz cartofii fierti si scursi si mai lasam pe foc 3-4 minute pana se patrund putin ingredientele.
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu