Tocăniță de pipote, cu cartofi

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Tocăniță de pipote, cu cartofi

Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Ingrediente:
Tocanita de pipote
700g pipote
250g bacon
2 cepe
8 carofi medii
4 morcovi
200ml bulion
3 linguri smantana
100g branza topita
1 lingura vegeta optional
Sare si piper dupa gust
Chilly optional
Marar proaspat
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele.
Tocanita de pipote
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.
Tocanita de pipote
Intr-o cratita punem apa, adaugam un praf de sare si punem rondelele de morcov la fiert. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam in cratita si cartofii taiati cubulete. Mai lasam la fiert totul 25-30 minute.
Tocanita de pipote
Dupa ce au fiert, scoatem morcovii si cartofii intr-un strecurator si ii lasam la scurs.
Tocanita de pipote
Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit, intr-o tigaie, cu ulei.
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Taiem baconul feliute si il punem la prajit intr-o alta tigaie, cu putin ulei. Lasam, pana ia o culoare – usor rumenie.
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Dupa ce s-a calit atat ceapa cat si baconul, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
Tocanita de pipote
Curatam si spalam pipotele, dupa care le lasam putin la scurs intr-un strecurator.
Tocanita de pipote
Intr-o cratita mai mare, punem ulei, adaugam pipotele si le lasam putin la calit. Condimentam cu 1 lingura vegeta, sare, piper, chilly (optional) dupa gust, adaugam putina apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba.
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Dupa 15 minute, adaugam baconul si ceapa – calite in prealabil -, bulionul si mai complectam cu apa. Lasam totul la fiert pana pipotele sunt aproape gata.
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Spre final, adaugam cartofii si morcovii fierti in prealabil, mai adaugam apa, cat sa-i acopere – in cazul in care este nevoie.
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Adaugam branza topita.
Tocanita de pipote
Adaugam smantana, pe care putem sa o dizolvam inainte de a o pune in cratita cu putin suc din tocanita si mai lasam sa fiarba totul inca cateva minute.
Tocanita de pipote
La final adaugam mararul proaspat tocat marunt si amestecam pana se inglobeaza in tocanita. Aceasta reteta de tocanita este un deliciu. Incercati-o si nu o sa regretati.
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
Tocanita de pipote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu