Ingrediente:
4 bucati file de peste (pangasius, cod – ce va place si nu are oase)
500g taitei lati
Pentru sos:
2 cepe mai marisoare
Sare si piper dupa gust
300ml smantana lichida
500g branza feta (eu va recomand doar feta, atentie gustati iar daca este)
200ml vin alb
2 linguri sos Worcester
Ulei pentru calit
Pentru ornat:
Patrunjel verde tocat marunt
Rosii cherry
Feliute de lamaie
Sucul de la o lamaie pentru stropit deasupra
Mod de preparare:
Spalam fileul de peste si il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce pestele s-a scurs il condimentam cu sare si piper dupa gust, pe ambele parti.
Luam o tigaie gril, o ungem cu putin ulei si punem fileul la prajit pe ambele parti. Dupa ce s- prajit il scoatem pe o farfurie.
Intr-o cratita punem apa cu un praf de sare, o aducem la fierbere si adaugam taiteii. Lasam taiteii la fiert cateva minute pana se inmoaie. Cand sunt suficient de fierti scoatem pastele intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa.
Pregatirea sosului.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Punem intr-o tigaie ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine usor rumenie.
Adaugam peste ceapa calita branza feta sfaramata in bucatele mai mici si amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste.
Adaugam apoi smantana lichida, lasam 2-3 minute sa dea in clocot.
Adaugam vinul si sosul Worcester, amestecam pana se incorporeaza bine si lasam la fiert pana mai scade putin si ia consistenta unui sos.
In final, condimentam cu sare si piper dupa gust si luam sosul de pe foc.
Dupa ce avem totul pregatit, luam o farfurie, punem in ea o portie de taitei lati fierti, peste adaugam cu polonicul sos de branza si vin, apoi deasupra faramitam o bucata de file de peste prajit pe gril. In final, adaugam o ploaie de patrunjel verde tocat si stoarcem suc de lamaie. Pentru un aspect mai inbietor, puteti sa mai ornati mancarica si cu o felie de lamaie si doua rosii cherry trase 1 minut in ulei incins.
Acum mancarica este gata de servit, este o combinatie delicioasa, foarte simplu de pregatit… o nebunie.