Sos de legume cu ghimbir

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Sos de legume cu ghimbir

Sos de legume cu ghimbir
Sos de legume cu ghimbir
Sos de legume cu ghimbir
Ingrediente:
Sos de legume cu ghimbir
2 rosii marisoare
2 ardei capia potriviti
2 cepe marisoare
2 mere marisoare
Sare, piper si chilly, dupa gust
2 linguri de miere
250ml apa
30g ghimbir
ultei pentru calit
Mod de preparare:
Spalam rosiile si ardeii capia, si ii punem intr-o oala cu apa fierbinte. Ii lasam sa sea in clocot. Cand pielita rosiilor crapa, scoatem rosiile din apa, le decojim si le taiem cubulete. Ardeiul il lasam vreo 10-15 minute la fiert, pentru ai putea indeparta pielita.
Sos de legume cu ghimbir
Dupa ce vedem ca ardeiul este indeajuns de fiert pentru al decojii. Il scoatem ii indepartam pielita si il taiem bucatele.
Sos de legume cu ghimbir
Sos de legume cu ghimbir
Spalam merele, le curatam de coaja, le indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.
Sos de legume cu ghimbir
Ghimbirul il curatam si il dam pe razatoarea mica.
Sos de legume cu ghimbir
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Sos de legume cu ghimbir
Cand avem totul pregatit incepem sa pregatim sosul. Punem intr-o tigaie ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca.
Sos de legume cu ghimbir
Dupa ce ceapa devine sticloasa, adaugam si merele rase si calim, in continuare.
Sos de legume cu ghimbir
Dupa 5 minute, adaugam rosiile maruntite, ardeiul capia si mierea, dupa care amestecam totul. Adaugam si 250 ml apa (daca considerati ca ar trebui mai multa apa, puteti adauga cat este necesar).
Sos de legume cu ghimbir
Sos de legume cu ghimbir
Condimentam cu sare, chilly si piper dupa gust, adaugam si ghimbirul razalit si lasam totul sa fiarba, pana scade apa.
Sos de legume cu ghimbir
Dupa ce legumele au fiert suficient, luam mixerul vertical si mixam, pana obtinem un piure foarte fin. Sosul este gata, il putem pastra in borcanele, inchise etans. Eu l-am pastrat in borcanele, in frigider, timp de 1 saptamana, ramanand la fel de delicios ca in prima zi.Se poate servi atat cald cat si rece, alaturi de orice doriti, la noi s-a mancat si simplu pe paine, gustul acestui sosulet, aduce mult a zacusca.
Sos de legume cu ghimbir
Sos de legume cu ghimbir
Sos de legume cu ghimbir

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu