Sarmale de post, cu varză

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Sarmale de Post

Ingrediente:

Pentru varză:

1 varză murată (sau 2 varză proaspătă)
1-2 foi de dafin
Pentru umplutură:

1 cupă orez
1 ceapă mare, tocată fin
2 morcovi, rasați
1 ardei gras, tocat
1 cană de ciuperci, tocate
1 cană de mazăre
1 cană de fulgi de porumb
2 linguri ulei
Sare și piper după gust
1 lingură de bulion de roșii sau pastă de tomate

Pentru sos:

2 căni de suc de roșii
1 lingură de ulei
Sare și piper după gust
1 linguriță de zahăr

Mod de preparare:

Dacă folosești varză murată, clătește-o bine sub apă pentru a elimina excesul de sare. Dacă folosești varză proaspătă, cale-o puțin în apă cu sare până se înmoaie frunzele.

Într-un bol, pregătește umplutura amestecând orezul, ceapa, morcovii, ardeiul gras, ciupercile, mazărea, fulgii de porumb, uleiul și bulionul de roșii. Condimentează cu sare și piper după gust.

Pune o frunză de varză pe o suprafață de lucru și adaugă o lingură de amestec de orez în mijlocul frunzei. Rulează frunza pentru a forma sarmalele.

Așează sarmalele într-o oală mare sau o cratiță, adăugând foi de dafin între ele.

Pregătește sosul amestecând sucul de roșii cu uleiul, sare, piper și zahăr. Toarnă sosul peste sarmale.

Fierbe sarmalele la foc mic timp de aproximativ 1-2 ore sau până când varza este moale și orezul este gătit.

Sarmale de Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mai multe rețete, referitor la ingrediente sarmale
View My Stats