Pui umplut cu ciuperci și garnitură de cartofi piure

Dacă îți place, distribuie și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Mancaruri diverse
  3. Pui umplut cu ciuperci și garnitură de cartofi piure

Pui umplut cu ciuperci și garnitură de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Ingrediente:
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
1 pui marisor
Sare, piper si boia, dupa gust, pentru imbalsamat puiul
Ulei pentru uns puiul

Pentru umplutura:
8-10 fire de ceapa verde
1 ceapa medie
300g ciupercute
500g piept de pui dezosat
1 ou
150g paine (5 feliute)
Patrunjel verde
1 lingurita chimen
1/2 lingurita vegeta
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru calit
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pentru garnitura de cartofi piure:
1kg cartofi
200g lapte
200g unt
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Curatam si spalam bine puiul.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Punem puiul intr-un castron incapator, il condimentam cu sare, piper si boia dulce de ardei dupa gust. Turnam peste ulei si incepem sa-l frecam cu mana peste tot, chiar si in interior.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Dupa ce l-am condimentat bine, il punem deoparte si incepem sa pregatim umplutura.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pieptul de pui dezosat il spalam.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Punem pieptul intr-o cratita, punem apa cat sa-l acopere bine, condimentam cu sare si ½ lingurita de vegeta si il lasam la fiert 20-25 minute.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Dupa ce s-a firt, scoatem pieptul si il tocam cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Intr-o farfurie punem apa si punem la inmuiat feliile de paine rand pe rand, pe o parte si pe alta (nu le lasam doar 5-6 secunde in apa), dupa care le scoatem si le stoarcem bine in pumn, apoi le dam prin masina de tocat.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam marunt.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Ciupercutele le spalam.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Apoi le tocam in feliute marunte.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Ceapa verde o spalam bine si o curatam, ceapa uscata o curatam si pe ea.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Taiem ceapa verde si ceapa uscata marunt.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Intr-o tigaie punem ulei, adaugam ceapa si o lasam la catit pana devine sticloasa.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Peste ceapa adaugam ciupercutele si lasam la calit pana scade apa pe care o lasa, 10-15 minute.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Dupa ce am calit ceapa si ciupercile, tragem tigaia de pe foc si adaugam peste piptul de pui fiert si tocat, painea inmuiata si toccata, patrunjelul verde, 1 ou, condimentam cu sare si piper dupa gust, 1 lingurita chimen si amestecam compozitia bine pana la omogenizare.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Dupa ce avem totul pregatit, luam puiul, pe care l-am imbalsamat in prealabil si incepem sa il umplem cu umplutura pe care tocmai am pregatit-o.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Ne folosim de o lingura pentru a umple puiul, sau de mana. Daca v-a iesit umplutura mai multa, asa cum mi-a iesit si mie, umpleti puiul si la gat pe sub piele, bagati umplutura si pe sub pielea de la pulpe. Dupa ce ati terminat de umplut puiul, coaseti puiul cu ata (eu am folosit fir de macrame) peste tot pe unde l-ati umplut pentru a nu iesi umplutura la copt.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Puneti puiul umplut intr-o tava in care puneti in prealabil ulei si lasati puiul la copt in jur de 2 ore. Timpul de coacere poate sa difere, depinzand de marimea puiului, lasati puiul sa se coaca bine, pentru a se patrunde si in interior.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Cand carnita este moale si pielea rumenie, scoateti puiul din cuptor si serviti-l imediat. Este DELICIOS.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Alaturi de aceasta bunatate de pui puteti servi ca garnitura, cartofi piure sau orice alta garnitura, oricum la cat de bun este acest pui umplut, garnitura nu mai este chiar atat de importanta.
Pentru prepararea piureului, cartofii se curata de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga unt, sare, lapte si se piseaza, pana se formeaza un pireu.
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure
Pui umplut cu ciuperci si garnitura de cartofi piure

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ,
Meniu