Ingrediente:
O punga de plastic speciala pentru copt in cuptor
Pentru condimentat si pregatit carnea:
1 pui de aproximativ 1kg si jumatate (putem sa folosim pulpe de pui sau orice alta carnita de pui)
500ml lapte
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
1 capatana de usturoi
100g unt
Pentru condimentat legumele:
500g ciuperci
1kg cartofi
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta
100g unt
Unt cat o nuca pentru uns punga pe interior
Mod de preparare:
Curatam si spalam carnea de pui.
Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
Intr-o cratita punem 500ml lapte, adaugam usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, adaugam si un varf de sare dupa care bunem carnea de pui in acest bait si o lasam de pe o zip e alta in frigider, acoperita cu un capac.
Dupa ce carnea a stat suficient in bait, scoatem carnea intr-un strecurator si o lasam la scurs. Laptele nu mai este de folos, asa ca va trebui aruncat.
Dupa ce carnea s-a scurs, o punem intr-un castron incapator, o condimentam cu piper sis are dupa gust, adaugam o lingurita de vegeta si o lingurita de boia dulce de ardei, adaugam si 100 g unt taiat cubulete si incepem sa amestecam cu mainile carnea astfel incat sa fie condimentata bine pe toate partile.
Dupa ce am pregatit carnea, curatam si spalam ciupercutele si le taiem feliute.
Curatam si spalam cartofii si ii taiem felii ca pentru cartofii prajiti.
Luam un castron incapator, punem in el cartofii si ciupercutele, adaugam 100g unt taiat cubulete, condimentam cu piper si sare dupa gust si adaugam si 1 lingurita de vegeta. Amestecam toate ingredientele pan ace legumele sunt bine condimentate pe toate partile.
Luam o punga de plastic speciala pentru copt in cuptor. Ungem punga in interior cu o bucatica de unt, punem in punga cartofii si ciupercile iar peste adaugam carnea de pui. Strangem punga la gura si o legam cu bucatica de plastic special care insoteste punga.
Punga umpluta o punem intr-o tava, cu un ac facem cateva gauri in ea si o introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (timpul de coacere este relativ pentru ca depinde de mai multi factori de aceea verificati din cand in cand in ce stare de coacere este fripturica dumneavoastra).
Dupa o ora, scoatem tava din cuptor, daca puiul ni se pare suficient de copt, taiem de-a lungul punga cu un cutit si mai introducem pentru inca 10-15 minute friptura in cuptor pentru a se rumenii frumos.
Dupa 15 minute, scoatem fripturica din cuptor si este gata de servit alaturi de salata de cruditati, muraturi sau orice altceva dorim.
Reteta preluata de la Edith